De Kracht van Indiase Kruiden

Indian Herbs
Men oh men! Wat ben ik gek op Indiaas eten en het blijkt dat mijn haar gek is op oeroude Indiase kruiden. India kent veel kruiden die goed zijn voor je haar en ik vind ze geweldig. Ik stuitte op een site waar iemand allemaal Indiase kruiden in één verkocht als haarmasker en één van die kruiden was Shikakai.

Shikakai
Jaren geleden kwam ik in aanraking met Shikakai als haarmasker in combinatie met verschillende kruiden. Uiteindelijk viel mij op dat het gebruikt kon worden als shampoo. Ik was zeer benieuwd maar wel een beetje sceptisch aangezien ik nooit mijn haar had gewassen met een kruid. Ik besloot dan ook Shikakai te proberen als shampoo en het maakte mijn haar echt schoon.

De eerste keer dat ik Shikakai als shampoo gebruikte was het proces behoorlijk tijdrovend. Ik had een pasta gemaakt en smeerde het in secties voor mijn haar en ik kan je vertellen… Als je Shikakai in je ogen krijgt ben je nog lang niet jarig. Later begon ik Shikakai anders te gebruiken en maakte een dunner mengsel, met een zeef zorgde ik ervoor dat de vloeistof gescheiden werd van de pitjes, ik gebruikte een flesje met een pipet en voilà! That did the job much easier!

Shikakai is niet alleen een shampoo maar gaat ook haarverlies en haarroos tegen, versterkt je haar en voorkomt infecties. Ik gebruik het ook regelmatig als onderdeel van mijn haarmasker met andere kruiden en oliën zoals Amla, Henna en olijfolie.

 

Processed with Moldiv

 

 

Andere voordelen van Shikakai zijn:

 • Stimuleert haargroei
 • Lage PH waarde
 • Het kan vroegtijdig grijs worden voorkomen

Amla
Amla is één van de belangrijkste voedingsproducten uit de ayurvedische geneeswijze. Er wordt gezegd dat je een heel boek zou kunnen schrijven over de gezondheidsvoordelen dat Amla met zich meebrengt (ook wel de Indian Gooseberry genoemd).

Amla heeft veel voordelen voor je lichaam. Tot voor kort werd Amla veel gebruikt om de organen een boost te geven, je immuunsysteem op kracht te brengen en het verouderingsproces te vertragen zodat je op een gezonde manier langer kan leven.

Nogmaals er wordt gezegd dat je een heel boek zou kunnen schrijven over de voordelen van Amla. Op gebied van uiterlijk zorgt Amla ervoor dat huid en haar straalt en grijs haar kan voorkomen.

Zelf begon ik Amla te gebruiken in de periode toen ik mijn haar nog chemisch behandelde en dan in de vorm van olie. Ik had enorm last van haarbreuk en Amla zou het perfecte product zijn om mijn haren weer te laten groeien. Dit werkte niet voor mij (voor een ander misschien wel). Maar ik was toen nog niet ervan bewust dat ik wel meer moest overwegen om van mijn haaruitval af te komen dan alleen een goed haarproduct aanschaffen. Amla olie ruikt niet bepaald aangenaam en ik kan me nog heel goed herinneren dat ik het smeerde op momenten dat ik weer thuis was of niet naar buiten ging ;-).

Uiteindelijk ging ik Henna voor mijn haar gebruiken om mijn haar een goede boost te geven voor een bepaalde periode en besloot ik ook andere poeders in mijn Henna mengsel te doen zoals Amla, Shikakai, brandnetel, rozemarijn en Brahmi. Over Brahmi meer hieronder. Rozemarijn en brandnetel stimuleren de haargroei. Ook kocht ik haarpoeder met verschillende Indiase kruiden die al gemengd waren.

Brahmi
Net als Amla is ook Brahmi een hele bekende in de Ayurvedische geneeswijze en zoals hierboven al genoemd gebruik ik Brahmi in een mix van verschillende kruiden. Brahmi staat bekend als een medicijn bij haarproblemen. Brahmi schijnt gespleten punten te helpen voorkomen. Brahmi poeder laat namelijk een laagje achter. Datzelfde laagje beschermt je haar tegen gespleten punten maar brengt ook de verloren glans en veekracht weer in je haar.

Andere voordelen van Brahmi voor het haar:

 • Gaat haaruitval tegen
 • Voorkomt haarroos
 • Brengt volume in je haar

 

Brahmi

 

Bronnen:
http://www.thehealthsite.com/beauty/brahmi-for-hair-growth/
http://superfoodprofiles.com/health-benefits-of-amla
http://zeenews.india.com/news/health/tips/benefits-of-shikakai-acacia-concinna-for-your-hair_29302.html

Advertentie

10 gedachten over “De Kracht van Indiase Kruiden

  1. Hi geenhippie,

   Dank je wel. Ja het maakt het haar inderdaad zwaar. Zelf heb ik niet zoveel last van het gewicht maar wel dat het proces nogal tijdrovend is. Heb jij dat ook? Verder wat jij eigenlijk al aangeeft, allemaal voordelen :-).

   Like

   1. Ja het is inderdaad nog al een uur werk haha, en het geeft best een troep! Maar altijd beter dan chemisch stinkspul he!

    Like

  1. Hi Souraya, dat is lastig als je het niet online wil kopen. Ik koop af en toe online maar ik koop ze ook regelmatig bij afroshops zoals Mi Lobi in Amsterdam bij de Albert Cuyp markt. Wat my opvalt is dat afroshops ze niet altijd hebben (soms wel soms niet) en dan bestel ik dus weer online. Maar online vind ik ook wel handiger vaak zie je ook echt grote verpakkingen en kom je voordeliger uit mocht je regelmatig gebruiken zoals ik ;-).

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s