Mijn 3 stappen gezichtsverzorging (reiniging, toner en crème)

img_7819

Op gebied van haar ben ik een productjunk. Met mijn huid valt het reuze mee. Ik heb een hele droge huid wat deels te maken heeft met een mogelijke erfelijke huidaandoening ichtyosis. Ik zeg mogelijk omdat het niet helemaal zeker is en medisch gezien heb ik het nog niet grondig laten onderzoeken.

Hoe dan ook mijn huid is extreem droog en mijn huidaandoening heeft ervoor gezorgd dat ik veel producten heb uitgeprobeerd door de jaren heen. Het was niet makkelijk ik had veel last van een geïrriteerde, trekkerige en branderige huid. Momenteel kan ik er goed mee omgaan en leer ik steeds meer producten kennen die ervoor zorgen dat ik veel minder last heb. Voor mijn gezicht gebruik ik momenteel de volgende producten:

 

John Masters Organics gezichtsreiniger

IMG_1089

 

Ik stapte in een natuurdrogisterij genaamd Lavendula aan de Westerstraat, Amsterdam en raakte aan de praat met een verkoopster die ook bezig was met een orthomoleculaire studie.

Orthomoleculaire geneeskunde: geneeskunde waarbij men met stoffen werkt die het lichaam zonder schade kan verwerken

Ik vertelde haar dat ik op zoek was naar een gezichtsreiniger voor mijn huidaandoening en natuurlijk kwam ze met een aantal opties ;-). Ik koos voor een zeep van John Masters Organics en ben er zeer tevreden mee.

John Masters Organics is een Amerikaans merk. De producten zijn puur natuur. Ik heb een product nodig dat reinigt om vervolgens weer goed te voeden. Als ik een zeep gebruik die niet goed reinigt krijg ik ophopingen waardoor mijn huid gaat irriteren en een doffe laag achterblijft. Op den duur gaat mijn gezicht ook heel droog aanvoelen. Ongeveer hetzelfde effect wat ik eerder uitlegde als bij het krijgen van build-ups met je hoofdhuid. De zeep die ik gebruik reinigt mijn gezicht op een milde manier. Ik heb eigenlijk een goede balans nodig tussen een niet te zachte- en niet te harde reiniging. Deze John Masters Organics zeep doet haar werk goed!

Ik gebruik koud water om mijn gezicht te wassen. Dit is om uitdroging te voorkomen en koud water houdt de huid jong zoals mijn moeder mij vroeger vertelde. Zie mijn blog over water voor meer informatie.

John Masters Organics zeep gaat echt lang mee. Ik deed er ongeveer 3 maanden mee!

 

Urban Africa Naturals Shea Soap

Processed with MOLDIV

De zeep van Urban Africa Naturals gebruik ik voor gezicht en de rest van mijn lichaam. Een heerlijke reiniging voor zowel gezicht en hele lichaam. Ik denk dat je het zelfs voor je haar kan gebruiken omdat het een combinatie is van Shea butter en Black soap wat ook voor het haar wordt gebruikt. Black soap bestaat uit schors en planten van bakbanaan (in het Engels plantain, Surinamers zeggen bacove), cacao bast, palmboom bladeren en de shea boom schors. Black soap reinigt op een milde manier.

Deze zeep moet je wel na gebruik ergens neerleggen waar droog is want het lost heel snel op in aanraking met water en dan gaat je zeep wel heel snel op.

 

Dr. Organic Skin Toner

IMG_1093

 

Deze skin toner is van de Tuinen en wat een weldaad. Ik ben er super blij mee. Het hoofdbestanddeel is Aloë Vera en een droge of geïrriteerde huid is zoals we nu wel weten gek op aloë vera. Het werk bij verschillende huidaandoeningen. Het heeft bijvoorbeeld een vochtinbrengende werking. In oud-Egypte werd Aloe vera de plant van onsterfelijkheid genoemd. De plant wordt ook gebruikt voor  insectenbeten en zonnebrand en in bepaalde culturen ook bij  rituelen.

 

Khiels Ultra Facial Toner

Processed with MOLDIV

En deze gebruik ik eigenlijk al jaren. De Khiel’s toner is een wat dikkere toner en bevat antarcticine. Dit is het mooie van de natuur want antarcticine komt uit niet minder dan het koudste gedeelte van de aarde namelijk Antartica en biedt bescherming tegen uitdroging en werkt goed in extreme omgevingsomstandigheden. Goed voor de winter!  Je kunt de producten van Khiel’s halen bij de Bijenkorf, in een Khiel’s winkel of online via: http://www.kiehls.nl/nl/. Je krijgt vaak ook een aantal samples mee dus raad ik je aan om naar een winkel te gaan ;-).

 

Kokosolie als gezichtscrème 

IMG_1096 

Kokosolie is mijn gezichtscrème. Ik ben kokos verslaafd. Zie mijn blog Coconut Fetish hierover. In de harde wintermaanden heeft mijn gezicht af en toe extra voeding nodig en heb ik vorig jaar de Speick Natural Cream Rich ontdekt.

 

Speick Natural Cream Rich

Processed with MOLDIV

Processed with MOLDIV

Deze crème heb ik wederom ontdekt bij de natuurdrogisterij Lavendula een heerlijke dikke crème die ik gebruik tijdens de wat hardere wintermaanden of als nachtcrème.

 

Tip: bij het insmeren van mijn gezicht zorg ik er altijd voor dat mijn gezicht een beetje vochtig is. Dit kan water zijn of mijn toner. Op die manier wordt het vocht beter opgenomen en mijn gezicht voelt dan weer lekker soepel aan!

 

Bron:
http://www.mbog.nl/orthomoleculaire-geneeskunde

 

Processed with Moldiv

6 gedachten over “Mijn 3 stappen gezichtsverzorging (reiniging, toner en crème)

      1. Ja, wij gebruiken het voor onze handen en het helpt nog beter dan Vaseline! Vaseline zorgt er bij ons voor, dat onze handen gaan vervellen. Maar kokosolie is veel beter, ook voor je handen.

        Geliked door 1 persoon

      2. Aah ja dat is minder. Vaseline is denk ik iets van oudsher. Ik ben ermee opgegroeid haha maar ik merk ook dat het bij mij op den duur is gaan tegenwerken mijn huid droogt ervan uit. Een goed idee om kokos te gebruiken voor handen bedankt ga ik even uittesten 😀

        Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie