Over Shair My World

Processed with Moldiv

Hoi allemaal,

Mijn naam is Liona. Velen noemen mij Lily, Lie, Lioontje of Lil en ik ben de oprichtster van deze website over gezond haar en lichaam en dan met name kroes en krullend haar.

Informatie delen via social media leuk toch?! Ik wil niet alleen aan het woord zijn maar hoop ook dat jullie je kennis willen delen. Wat maken jullie mee op gebied van gezond haar en lichaam?

Maar wacht even… Waarom met name kroes en krullend haar dan? Er is een diepgaandere reden. Van nature heb ik kroeshaar. Kroeshaar wordt ook wel type 4 haar genoemd of sterk gekruld haar. Het haar kan namelijk ingedeeld worden in 4 typen. Jarenlang heb ik van alles met mijn haar gedaan zoals: geverfd, ontkroest of hair extensions ingedaan. Zelf heb ik veel ellende meegemaakt door verkeerde verzorging. Mijn haar begon dun te worden, ik zag mijn haar letterlijk minder worden en ik kreeg zelfs kale plekken. Mijn eens zo volle bos kroeze haren was er niet meer.

Een paar jaar geleden ben ik uiteindelijk gestopt met ontkroezen en ben ik begonnen met een transitioning (de fase van chemisch behandeld haar naar het dragen van mijn eigen kroeze haren via hairextensions) niet wetende wat ik eigenlijk precies wilde. Ik wist namelijk niet hoe ik met mijn kroeshaar om moest gaan. De transitioning heeft een aantal jaren geduurd. In 2007 ben ik mij gaan verdiepen in wat goed is voor kroes en krullend haar. Ik las dat het ook anders kon, dat kroes haar heel mooi kan zijn. Er ging een wereld van mogelijkheden voor mij open en opeens wilde ik weer terug naar het haar waarmee ik ben geboren. Het haar wat ik op foto’s zag toen ik nog een klein meisje was. Ik ben uiteindelijk voor het eerst mijn eigen kroeze haren gaan dragen in 2008 wat ik in het begin wel eng vond omdat ik niet wist hoe men erop zou reageren. Gelukkig kon dat mij heel snel niets meer schelen.

Al vanaf mijn kinderjaren ontkroeste ik mijn haar, gebruikte ik hairextensions en had ik geen idee hoe ik met mijn eigen haar om moest gaan.

We leven in een omgeving waar goede producten voor kroes en krullend haar niet altijd even makkelijk toegankelijk zijn maar elk haartype heeft een bepaalde zorg nodig waardoor het gezond zal worden en gezond blijft.

Finally I saw the big picture! Ehm the big picture in what? Dat ik anders moest omgaan met mijn leven. Ik moest er ook voor gaan zorgen dat mijn lichaam de juiste voedingsstoffen binnen krijgt. Ik moet zeggen dat ik heel lang niet gezond leefde maar daar ook niet bewust van was totdat ik mij ook goed in voeding ging verdiepen. Ik begon anders om te gaan met mijn lichaam en mijn haar. Mijn haar en lichaam goed verzorgen zowel van binnen als van buiten. Ik begon me beter te voelen en mijn haar begon er steeds beter uit te zien.

En nu wil ik graag mijn kennis delen met jullie en hopelijk willen jullie ook graag jullie ervaringen delen zodat we elkaar kunnen helpen waar nodig is.

Haar en Lichaam. Best wel belangrijk vind je niet want we willen vaak wel haar op ons hoofd hebben en een gezond lichaam heeft veel voordelen.

Geloof mij. Er bestaat niet zoiets als slecht haar of een slecht lichaam maar wel slecht behandeld haar of een slecht verzorgd lichaam. Houd in je achterhoofd dit vast:

LOVE YOUR HAIR AND BODY ♥
En met geduld komt het goed!
Leuk om jullie hier te zien, laat een reactie achter, deel je ervaringen, like it, volg het en deel je informatie ook aan je vrienden en kennissen. Sharing is Caring.


Oh ja! Behalve een passie voor haar en lichaam heb ik ook een passie voor mode, reizen, home made food, series en fotografie. Af en toe zal ik ook mijn verhalen met jullie delen over mijn andere passies en ik hoop dat jullie ook daarvan zullen genieten.

Last but not least wil ik zeggen…
 Processed with Moldiv