Shea Nilotica, het broertje van de Sheaboter

Shea Nilotica, het broertje van de Sheaboter

Het was weer tijd voor haardag en zoals jullie ondertussen mijn liefde voor Sheaboter kennen, heb ik dit keer gebruik gemaakt van een andere Sheaboter waar ik nog geen ervaring mee had en dat is de ‘Shea Nilotica’, het broertje van de Sheaboter die we al kennen.

Waar de Sheaboter die velen kennen uit West-Afrika komt, vindt de Shea Nilotica zijn oorsprong in Oost-Afrika.  

Ik mocht de Shea Nilotica uitproberen en heb deze met name uitgeprobeerd voor mijn haar. Dit zijn mijn bevindingen:

SHEA NILOTICA

De Shea Nilotica is makkelijk smeerbaar. Doordat deze boter heerlijk zacht en romig is, hoef je hem niet te mengen met oliën wat vaak gebeurd bij de bekende Sheaboter.

De Nilotica is puur natuur en ongeraffineerd. Het is een boter die net als de bekende Sheaboter kan bijdragen als beschermer bij gebruik van hitte voor het haar.

De Nilotica voelt niet zwaar op mijn haar en schut mijn dikke haar ook makkelijker mee met mijn hoofd ;-).

Ik ben echt gek op de zachtere, romige structuur van de Nilotica. 

Verder wordt de Nilotica net als de Sheaboter, gebruikt voor de huid bij bijvoorbeeld: verminderen of voorkomen van striae, een droge schilferige huid, zonbescherming, littekens, eczeem, psoriases, lippenbalsem, geïrriteerde babybilletjes en wordt makkelijk opgenomen. 

VITAMINE E

Hoewel beide boters van nature vitamine E bevatten, deed ik er nu ook extra plantaardige vitamine E bij om haarbreuk nog meer te voorkomen.

De combinatie van de Nilotica en de viamine E olie is mij goed bevallen. Ik had mijn haar al een tijdje niet geborsteld, doordat ik langere periode twists had en daarna een twist-out droeg. Vaak heb ik na lang mijn haar niet geborsteld te hebben, flink wat haar aan mijn borstel, maar verassend genoeg niet dit keer. 

KORTINGSCODE VOOR JULLIE!

Ik mag jullie 15% korting geven die je kan besteden bij http://www.youmadu.nl. Je kunt gebruik maken van alle producten op de site, dus niet alleen de Nilotica of de vitamine E olie. Tijdens het bestellen, tik je bij het uitchecken de code: LIONA15.

De kortingscode is te gebruiken tot en met eind februari!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s