Stem je ook op mij voor de Vegan Awards 2020?

Stem je ook op mij voor de Vegan Awards 2020?

De vorige stemronde ging om pre-nominaties maar nu gaan we er echt voor! Jullie kunnen stemmen voor de Vegan Awards 2020 en dankzij de stemmen bij de pre-nominaties van het publiek (jullie stemmen!), ben ik officieel genomineerd in de categorie: Beste vegan socialmediacontent. Stemmen kan tot en met 31 oktober 2020. Via bijgaande link kom je op de pagina van de nominaties en ga je bij de categorie ‘Beste vegan socialmediacontent’, naar ‘Shair My World’.

Veganisten waren ‘gekkies’ voor mij

Wat is het fenomeen veganisme toch ver gekomen als ik terugblik. Ik moet eerlijk toegeven dat bewuster leven ook mijn mindset veranderde, want ik verklaarde zo een 17 jaar geleden een jongen met een veganistische levensstijl voor gek als vegetariër. Ik moest en zou in mijn omgeving aangeven dat een dieet nog veel extremer kon dan de mijne. “Ik ken namelijk een ‘gekkie’ die geen zuivel gebruikt, geen leren riem of schoenen heeft, geen koekje of gebak waar ei in zit naar binnen werkt”. “Dat is pas apart”, zei ik vol overtuiging. 

Binnen de familie raakten mensen uiteindelijk meer gewend aan mijn vegetarisch dieet. Geen vragen meer als: “Eet je dan ook geen kip?”, want een oom at ook geen vlees meer en hadden we saampjes één barbecue tijdens de familiefeestjes. 

Maar in Suriname snapten ze er helemaal niets van en kreeg ik niet de ‘kip’ vraag, wat ik bij de Nederlandse Surinamers kreeg, maar ik kreeg de ‘rastafari’ vraag en deze luidde: “Ben je dan een rastafari”? 

Het veganisme lijkt soms wel op het nieuwe vegetarisme

Nadat ik mijn portie antwoorden robot-matisch (dit is geen woord) klaar had liggen op een moment, schoof ik door van het vegetarisme naar het veganisme en kon ik weer helemaal opnieuw beginnen. Wat kan ik zeggen… Het hield me van de straat. Het veganisme lijkt soms eigenlijk wel op het nieuwe vegetarisme. Je bent of vleeseter of niet, kiezen voor de middenweg (vegetarisch) doen mensen niet meer snel, aangezien de zuivelindustrie net als de vleesindustrie, bruut is.

Veganisme is voor mij geen trend

Ik ben één van genomineerden in de categorie: Beste vegan socialmediacontent, onder de naam Shair My World en ik zou het echt heel super vinden als jullie op mij stemmen. Ik ben oh zo blij en wat heb ik toch veel voor jullie in petto! Veganisme is voor mij geen trend. Het is al jaren mijn levensstijl en ik hoop mensen te blijven inspireren en te laten zien hoe lekker en vreugdevol plantaardige opties kunnen zijn. Hier is de link: https://stem.veganawards.nl/.

Alvast bedankt voor de steun.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s