DIY Deo VS normale Deo

IMG_8271

Mijn DIY deodorant en de normale
Op mijn verjaardag kreeg ik een zakje met natuurlijke spullen van een vriendin van mij die heel veel zelf maakt. Ik dacht dat ik een natuurjunk was maar zij… Zij maakt bijvoorbeeld haar eigen vochtige doekjes voor aromatherapie maar ook huishoudelijke schoonmaakmiddelen.

Ze had als cadeau een pakketje samengesteld waar een DIY deodorant in zat gemaakt van kokosolie, baking soda en maïzena en ik heb deze een paar weken uitgeprobeerd. Normaal gebruik ik Sanex Dermo Extra Control met micro talk en ik wilde er eigenlijk al een tijd van af en een DIY deodorant maken maar elke keer kwam het er maar niet van dus toen ik deze DIY deodorant kreeg was ik super blij!

Ik gebruikte dus Sanex, yes gebruikte ik ben gestopt ermee toen het op was wat ik echt moeilijk vond om te doen want ik gebruikte deze deodorant echt jaren. Hopelijk was het mijn laatste keer ;-). Because I want a natural one!

DIY deodorant

Wat zijn de voordelen van deze DIY:

 • Tja geen chemicaliën en zoals George Clooney en mijn zus altijd zeggen: ‘What else’. Beter toch!
 • DIY is voordelig. Wat je aanschaft is kokosolie, baking soda maïzena en als je wilt kan je nog een essentiële olie toevoegen die jij lekker vindt. Je kan heel veel deodorant produceren hieruit en mocht je geen fan zijn van kokosgeur kan je altijd geurloos nemen ;-).
 • Laat geen vlekken achter op kleding.
 • Houdt mijn oksels lang droog. MAAR in het begin niet! Waarschijnlijk moest mijn huid wennen.

 

Roll-On_Extra-Control_HR
Bron: sanex.nl

 

Voordelen Sanex Dermo Extra Control met micro talk:

 • Ik ben gek op de geur. Niet te doordringend
 • Het houdt mijn oksels lang droog

 

Nadelen DIY deodorant:

 • Dat meen ik serieus… Die heb ik niet.

 

Nadelen Sanex Dermo Extra Control met micro talk:

 • Chemicaliën. Tja daar ben ik nou eenmaal niet zo een fan van aangezien ik natuurlijke zorg promoot ;-). Op zich zou ik het niet zo een ramp vinden als ik niet elke dag deodorant zou gebruiken maarja dat doe ik wel.
 • Het laat vlekken achter op mijn kleding door het micro talk.

 

Een tijd geleden werden vele deodorants onder de aandacht gebracht dat zij kankerverwekkend zouden zijn door voornamelijk aluminium chloorhydraat. Uiteindelijk werd aangegeven dat dit niet klopt. Ook geeft dit artikel van de KWF Kanker Bestrijding aan dat uit onderzoek is aangetoond dat er geen relatie is gevonden tussen het gebruik van deodorant en borstkanker.

Ander onderzoek toont weer aan dat aluminium chloorhydraat wel schadelijk kan zijn. Dit kan je lezen in dit artikel van Darbre.

 

Verder ligt het denk ik altijd aan het gevoel wat je erbij hebt.

 

En nu de vraag hebben jullie wel eens een DIY deodorant geprobeerd en zo ja, wat vond of vind je ervan?  Ik ben zeer benieuwd :-).

 

Processed with Moldiv

 

4 gedachten over “DIY Deo VS normale Deo

  1. Hi Astrid,

   Dank voor je reactie! Deze heeft een vriendin gemaakt ik ben er zeer tevreden over :-). Hij is geurloos maar ik ben ook gek op kokosgeur dus als ik de deo zelf ga maken dan zal ik koudgeperste kokosolie gebruiken zodat de geur er lekker in zit 😉

   Like

  1. Hi mamakiekie,

   Bedankt voor je compliment 😃! Het gaat bij deze Deo om kokosolie, maizena en baking soda. Al deze ingrediënten zijn te halen in de meeste reguliere supermarkten zoals de Albert Heijn of een biowinkel als de Eko plaza.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s