Was routine

IMG_1499

 

Washing Day
Ik was mijn haren om de anderhalve week en dat doe ik door een co-wash te doen. Een co-wash is je haren wassen met een conditioner. Om de 5 á 6 weken was ik mijn haar met een shampoo. Kroes haar wassen kost tijd als je er zorgzaam mee wil omgaan. In deze blog leg ik uit hoe ik mijn haren was. Nogmaals het kost tijd maar als je het vaker doet zul je sneller worden en de techniek onder handen krijgen 😉


Co-wash met ORS
Als productjunk heb ik niet maar één conditioner maar meerdere conditioners van verschillende merken. Dit keer heb ik de hair repair nourishing conditioner gebruikt van het merk ORS. Deze conditioner ruikt naar banaan en er zit ook daadwerkelijk banaan in! In mijn DIY Avocado Banaan Conditioner kon je al lezen dat ik dus in mijn DIY conditioner ook banaan doe.

 

IMG_2195
ORS Hairepair Nourishing Conditioner met banaan

In banaan zit onder andere kalium wat het haar verstrekt.

 

Bevochtigen en in vieren delen
Ik begin altijd door mijn haar nat te maken met water en in vieren te delen. Mijn conditioner meng ik altijd met honing.

Honing is een sterke antioxidant, werkt kiem- en schimmeldodend en is een natuurlijke wax voor je haar.

Processed with Moldiv

Conditioning
Wanneer mijn haar nat is begin ik conditioner met honing te smeren voor elk 1/4 deel van mijn haar.

Uitkammen, Herdelen en Vlechten
Nadat de honing en conditioner in mijn haar zit deel ik mijn haar weer in tweeën. Ik heb dan 8 delen in plaats van 4 delen en dan ga ik uitkammen. Begin altijd beneden en werk je weg rustig naar boven met de kam.  Elk deel dat ik kam doe ik in een vlecht. Uiteindelijk heb ik 8 vlechten.

8 Vlechten
8 Vlechten na het wassen

Uitspoelen en Deppen
Dan spoel ik de conditioner en honing uit zonder de vlechten los te maken en dep ik mijn haar handdoek droog. Niet vegen! Dat droogt je haren uit!

Moisturizen en Twisten
Vaak gebruik ik een leave-in conditioner en een moisturizer zoals mijn whipped sheabutter om weer te bevochtigen en te twisten. Ik maak elke vlecht los en smeer per vlecht mijn leave-in conditioner en moisturizer in mijn haar en ik ga dan twisten. Elke vlecht die ik los heb gemaakt en heb ingesmeerd wordt dus een twist. Dat zijn dan weer 8 twists.

Mijn whipped shea butter is mijn moisturizer maar vaak ook mijn stylingsproduct

Ik gebruik niet altijd een leave-in conditioner. Het vocht in mijn haar van het wassen is vaak al voldoende. De vlechten houden namelijk het vocht goed vast


De Hair Therapy Wrap
Hierna maak ik meestal gebruik van de therapy wrap om mijn voedende haarproducten beter te laten intrekken.

 

IMG_2211

 

De Hair Therapy Wrap zorgt ervoor dat de natuurlijke balans van je haar en scalp weer wordt hersteld, de warmte zorgt ervoor dat je conditioner diep penetreert in de haar follikels. Ook zorgt het ervoor dat een droge scalp weer in balans wordt gebracht.

 

Je laat de wrap 30 minuten op je hoofd zitten. Het geeft ook een super kalmerend gevoel! De Hair Therapy Wrap heb ik gehaald bij Fresh Hair. Superleuke winkel met goede verzorgingsproducten voor kroes en krullend haar.

Werking Hair Therapy Wrap
Werking Hair Therapy Wrap

Herdelen, Stylingsproduct insmeren en Twisten
Wanneer de 30 minuten om zijn zul je meteen merken dat je haar heel zacht, glanzend en goed moisturized aanvoelt. Ik deel elke twist weer in tweeën om vervolgens mijn stylingproduct in te doen en weer te twisten. Ik besteed altijd extra aandacht aan de punten. Na het hertwisten heb ik 16 twists.

Opvouwen haar voor meer volume en krul
Op de foto hieronder heb ik bij elke twist de onderkant teruggevouwen zodat ik meer krul en volume heb aan de onderkant.


Processed with Moldiv

 

Keep the moist in your hair
Dan is het tijd om mijn haar te wikkelen met mijn satijnen doek en om te slapen.

Één van de meest belangrijke zaken is ervoor zorgen dat je haar niet uitdroogt. Houd altijd in je achterhoofd hoe kroezer je haar hoe droger en hoe droger hoe sneller je haar breekt. Een satijnen doek zorgt ervoor dat je haar niet uitdroogt. Het draait dus in het beginsel om vocht, vocht en nog eens vocht.


Next day!
Losmaken en klaar voor de dag!

IMG_2207

 

My love voor Shea Moisture
Ik gebruik niet altijd mijn whipped Shea butter anders zou ik geen productjunk zijn ;-). Wel is mijn whipped shea butter standaard in mijn collectie. Dit kan je lezen in deze voorgaande blog.

Ik heb een liefde voor het merk Shea Moisture ontwikkeld en momenteel gebruik ik de volgende Shea Moisture producten na het wassen namelijk de Strenghten, Grow & Restore Leave-in Conditioner en daarna de Curl enhancing smoothie waar ik echt enorm gek op ben.

Ik wil hier toch weer aangeven dat het niet bij jouw type 4 haar hoeft te werken want mijn zusje vindt de Curl Enhancing Smoothie te zwaar. Zij is ook een natural met type 4 haar en misschien dat het ook goed werkt voor iemand met type 3 haar. Het blijft uitproberen.

Processed with Moldiv

Ik houd van deep conditioners die je niet hoeft uit te wassen dus ‘go Strenghten, Grow & Restore Leave-in Conditioner van Shea Moisture’! Lekker makkelijk als je sneller je haarroutine wil doen maar toch nog goed wil verzorgen!

 

Met welke producten ben jij tevreden bij jouw was routine? 

In het kader van productontwikkeling vraag ik me ook af wat voor geuren jullie lekker vinden bij aanschaf van een haar product? Ik ben benieuwd. Sharing is Caring!

3 gedachten over “Was routine

 1. Hi Leona,

  De laatste keer dat ik je website wilde bekijken was een hele poos terug en toen was deze nog niet online. Zie dat je inmiddels aardig aan het bloggen bent. Ziet er goed uit! Je schrijft heel leuk en dat leest ook lekker weg. Nou heel veel succes verder! Bedankt voor de mentioning in bovenstaande post.

  Groetjes Stephano

  Geliked door 1 persoon

  1. Hi Stephano,
   Dat klopt! Mn blog was nog in de maak ;-). Dank je voor het compliment en zo een mentioning doe ik natuurkijk graag 😊

   Ik zag op jullie Instagram feed dat jullie binnenkort een ander product krijgen van Shea Moisture geweldig! :-). Ik houd het in de gaten ik ben al een tijd op zoek namelijk naar specifiek die lijn. Tot gauw en groeten terug!

   Like

 2. Hi Leona,

  De laatste keer dat ik je website wilde bekijken was een hele poos terug en toen was deze nog niet online. Zie dat je inmiddels aardig aan het bloggen bent. Ziet er goed uit! Je schrijft heel leuk en dat leest ook lekker weg. Nou heel veel succes verder! Bedankt voor de mentioning in bovenstaande post.

  Groetjes Stephano

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s