Coconut Fetish

Processed with Moldiv
Als kind maakte mijn moeder altijd zelf kokosolie. En de geur….. Hmmmm. Ik herinner het mij nog alsof het gisteren was. Geen besef dat een kokosnoot zo weinig olie produceert. Aan het einde had ze altijd een klein beetje olie waar ik dan heel zuinig mee te werk ging omdat ik de geur zo lekker vond en er dan ook lang van wilde genieten. Ik waardeer nu de tijd die zij besteedde aan het maken van kokosolie.
Mede door dit kindsentiment heeft kokosolie een speciaal plekje gekregen in mijn hart (klinkt zweverig but that is the way it is ;-)). Kokosolie is niet weg te denken in mijn huishouden. Ik gebruik het om mee te koken, voor mijn huid en voor mijn haar. Ik gebruik het zelfs om tandpasta mee te maken. Zodra ik een actie zie in de supermarkt, ga ik er vaak genoeg meteen voor. Al heb ik nog meer dan genoeg kokosolie in huis. Als ik in de tropen ben moet ik ook altijd foto’s maken van kokosbomen en als ik iemand zie die kokoswater verkoopt uit de daadwerkelijke kokosnoot dan ren ik er vaak meteen naar toe. Buiten kokosolie en kokoswater houd ik ook gewoon van kokos zelf en gebruik ik vaak kokosmelk en kokosroom. Kokosmelk of kokosroom is ook meteen mijn vervanging voor dierlijke melk en room en gebruik ik dit als ik bijvoorbeeld pannenkoeken maak of cake bak. I truly have a coconut fetish!
Kokosolie heeft veel voordelen. Hier komen de voordelen van kokosolie voor je haar:
  • Wetenschappers hebben aangetoond dat kokosolie het het verlies van proteïne tegen gaat. Proteïne is een belangrijke bouwstof van je haar.
  • Kokosolie dringt diep door in je haar terwijl vele andere oliën op de haaroppervlakte blijven zitten
  • Kokosolie bevat veel antioxidanten die vrije radicalen tegen gaan zodat je haar in topconditie blijft
  • Kokosolie is goed tegen droog haar
  • Kokosolie heeft eigenschappen die verschillende hoofdhuidinfecties tegen gaan. Tevens een goed middel tegen luizen!
  • Kokosolie dringt diep door in de haarschacht en gaat hierdoor ook roos tegen
  • Regelmatig gebruik van kokosolie kan helpen tegen kaalheid

 

Het is belangrijk om koudgeperste kokosolie te gebruiken. Deze ruikt niet alleen heerlijk maar heeft geen chemische behandelingen ondergaan waardoor alle goede stoffen er nog in zitten.

Kokosolie werkt het best als je je haar wast met een shampoo zonder chemicaliën. Een shampoo met chemicaliën kunnen ervoor zorgen dat de proteïne in je haar wordt weggenomen.
Wetenschappelijk informatie: http://www.md-health.com/How-To-Use-Coconut-Oil-For-Hair.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s