Wash and Go

IMG_0325

 

Wassen en erop uit
Volgens mij zijn er 4 soorten naturals. De wash and go natural, de twist-out natural, de protective style natural en de natural met locks. Los van de natural die locks draagt (locks zijn namelijk blijvend) is de twist-out mijn favoriet en daarna de protective style. Een wash and go doe ik echt zelden maar sinds ik in contact ben gekomen met de wash and go van Anthony Dickey vond ik dat ik na een lange tijd maar weer eens een poging moest wagen.

Bij een wash and go is het de bedoeling dat je letterlijk je haren wast (co-washing), een moisturizer/leave-in conditioner erin doet, onder de droogkap gaat om je haren te laten drogen en daarna klaar bent. Klinkt simpel maar als je niet de juiste techniek of producten hebt kan het mis gaan of in ieder geval. Het zal niet zo worden als jij had gehoopt.

Bij mij gaat het vaak niet goed althans het ziet er vaak niet uit zoals ik had gehoopt en voor de tijd en hoeveelheid moisturizer die ik in mijn haar smeer voor een wash and go vind ik het vaak niet de moeite waard. Hoewel je met een goede wash and go weer een paar dagen vooruit kan overigens. Vaak is een wash and go voor mensen met type 4 haar iets moeilijker om de juiste definitie te krijgen dan iemand met type 3 haar. Zie mijn blog over de verschillende haartypen.

Toch kreeg ik weer kriebels na het zien van de methode van Anthony Dickey en besloot ik het te proberen met de Curl la la van Aunt Jackie’s. Mocht het compleet misgaan dan was het een product met een budget prijs toch ;-).

De foto spreekt voor zich. Ik was tevreden maar is het geworden als Anthony Dickey? NEE. Ik had meer definitie willen hebben. Misschien toch maar de wash and go manier proberen met het product van de wash and go guru himself in plaats van de Curl la la. Of gewoon een beter product zoals de Shea Moisture Curl Enhancing Smoothie.

 

IMG_0656
De Curl Enhancing Smoothie van Shea Moisture wordt vaak gebruikt voor Wash and Go’s

 

De productlijn van Anthony Dickey heet Hairrules. Zelf gebruik ik de Hairrules Curly Whip en de Kinky Curling Cream voor mijn twist-outs en dat werkt goed.

 

IMG_0348.PNG
Geschikt voor type 3 en 4 haar

IMG_0350.PNG

 

IMG_0349.PNG
Een dikkere haarcrème. Zeer goed voor met name type 4 haar

 

De producten van Hairrules zijn te koop bij Fresh Hair aan de Kinkerstraat in Amsterdam. Binnenkort hebben zij ook een locatie in Rotterdam. Online kun je de producten kopen via: http://www.fresh-hair.com.

Maar mijn vraag is nu. Hebben jullie ervaring met een wash and go waarmee jullie ook tevreden waren? Laat het weten :-).

Check de video hieronder voor de was and go methode van Anthony Dickey:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s