Fashionable in the Rain

IMG_0991


When it rains down on me
Je staat op, maakt jezelf klaar om weg te gaan. Het is droog dus geen paraplu bij je of regencape. Net wanneer je de auto uitstapt of op de fiets bent of misschien net de metro uitstapt voel je die eerste druppel… Regen…


Of je nou een natural bent of steil haar hebt. De meeste mensen vinden regen niet leuk. Stel je voor je hebt zoveel tijd besteed aan het in model brengen van je haar en je make-up dan is het helemaal balen.


Ik heb vaker regencapes of jassen gekocht in het verleden maar ik kan de keren tellen dat ik ze heb gebruikt en dat is niet vaak. Wel zie je vaker leuke regenjassen en poncho’s zoals van het Deense merk Rains.

 

Regenjas van het Deense merk Rain
Regenjas van het Deense merk RainsOok kwam ik mooie lange regenjassen tegen super handig voor op de fiets van het Nederlandse merk HIP IN DE REGEN.

Schermafbeelding 2015-06-22 om 18.09.23
Lange Regenjas van HIP IN DE REGEN met afneembare capuchonMaar hoe zit het met regenkapjes? Het zou toch leuk zijn om een fashionable kapje te hebben bij je outfit mocht je jas geen capuchon hebben zoals de mijne bovenaan?


Mijn moeder is iemand met toch wel kijk voor fashion als je mij vraagt. Dit zou te maken kunnen hebben met haar passie voor fashion dat zij al sinds haar tienerjaren heeft. Vroeger in Suriname maakte zij vaak kleding en kan zij veel over fashion door blijven praten. Zo kwam zij een regenkapje tegen die ik wel heel leuk vond.


IMG_0989IMG_0990


Nog niet zo lang geleden begon het te regenen toen ik weg wilde gaan en ik had niets bij me. Mijn moeder pakte haar regenkapje tevoorschijn en gaf deze aan mij. Ik was hier enorm blij mee.


Hoe denken jullie over regenkapjes? Zouden jullie een hip regenkapje op doen?

3 gedachten over “Fashionable in the Rain

 1. ja ik zou een regenkapje op doen, ben toevallig er nu eentje aan het zoeken, liefst een beetje hippe… Ik ben als moeder verkeersbrigadier op een zebrapad 1x in de week voor school, ik heb erg dun futloos en stijl haar. Ik kan het best een beetje leuk laten zitten, maar dat moet dan met krullers en haarlak ondersteuning en speldjes. Maar…. als het gaat regenen…. dan gaat het helemaal mis, mijn haar is zo dun dat ik de regendruppels rechtstreeks op mijn hoofd voel vallen.. ik word er zo ongelukkig van dat dunne haar… en regen. Als ik een capuchon op doe… ja dat drukt dan mijn haar helemaal plat.
  Een regenkapje, die je heel losjes over kunt doen..DAT ZOEK IK!!

  Geliked door 1 persoon

  1. Hi Rietje,

   Ik begrijp jouw situatie wel een beetje hoor. Haar is gewoon heel belangrijk voor het hele aanzicht en met name bij vrouwen ben ik van mening. Ik heb dan kroeshaar en nu gaat het wel steeds beter met mijn haarconditie maar ik heb ook momenten gehad dat ik enorm ongelukkig was met mijn haar. Dat was de periode dat ik van alles met mijn haar deed wat gewoon niet goed was waardoor ik zoveel haaruitval had dat ik zelfs kale plekken had in het midden en kon ik weinig met mijn haar doen.

   Ik weet niet wat je voor je haar gebruikt en hoe je er verder mee omgaat maar zorg kan uit mijn ervaring heel veel invloed hebben op je haarconditie. Ik heb nu een prima bos haar en is mijn haar nog steeds aan het herstellen hoor maar gaat de goede kant op :-). Misschien kan je nog even melden wat je gebruikt voor je haar? Daar ben ik wel benieuwd naar.

   Wat betreft een regenkapje dat losjes zit. Ik zal mijn moeder maar weer eens vragen of ze andere kapjes in de tussentijd heeft gezien ;-). Dat kapje wat ik hier in deze blog op heb kan je ook losjes dragen maar deze kwam mijn moeder toevallig eens tegen dat was helaas eentje maar dit soort kapjes worden ook bij de drogisterij (Etos en Kruidvat) verkocht alleen zijn ze dan heel simpel doorzichtig plastic waar op zich niets mis mee is. Nou hoop dat je hier een beetje mee weg kan 🙂

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s