De Basisproducten

Zorg er altijd voor dat je haarverzorging bestaat uit deze drie of vier basisproducten: shampoo, conditioner, leave-in en een product om je haar mee in stijl te brengen (styling product). Voor sommige mensen is hun leave-in ook hun styling product.

Ik ben een product junk. Dat betekent dat ik door de jaren heen wel heel veel heb uitgeprobeerd en heb gekocht. Mijn collectie aan haarproducten is enorm en het blijft groeien.

Haarproducten
Mijn verzameling aan producten

Gelukkig… Mooi opgestapeld in bakken. Al geruime tijd gebruik ik onderstaande heerlijke producten die super werken bij mij. Dit is even een voorbeeld van producten die ik regelmatig gebruik namelijk: biologische kokosolie, mijn eigen wipped sheabutter, shampoo van Aubrey Organics, deep conditioner van My Honey Child en een keratine conditioner van Mill Creek.

Kokosolie

Kokosolie is een olie die ik gebruik voor mijn haar, lichaam en in de keuken. Zeer multifunctioneel dus! Kokosolie is goed voor beschadigd en droog haar, dringt diep in je haar en het geeft het haar extra glans. Ook kan je het gebruiken als een hot oil behandeling door het in te smeren op vochtig haar en 15 minuten in te laten trekken.

kokosolie-aanbevolen-door-Gewichtsconsulenten-nederland

Aubrey Organics Shampoo

Van Aubrey Organics gebruikte ik jaren alleen de Honeysuckle Rose Shampoo maar sindskort ben ik ook de Clarifying Green Tea Shampoo gaan gebruiken om zo nu en dan mijn haar goed te reinigen (ik zie het als een soort detox behandeling voor mijn haar) om mijn haar vervolgens een deep conditioner behandeling te geven. Grotendeels heb ik type 4c haar maar op sommige plekken heeft mijn haar een iets minder sterke krul. De Honeysuckle Rose is mijn standaard shampoo maar ik merk dat mijn haar af en toe een clarifying shampoo nodig heeft.

350-Honeysuckle-Rose-Shamp122-Green-Tea-Shampoo-11-oz

My Honey Child Deep Conditioner

My Honey Child en ik hebben een lange geschiedenis. Vanaf het moment dat ik besloot natural te gaan kwam ik in contact met My Honey Child. Van dit merk gebruik ik momenteel de My Honey Child Honey Horsetail Reconstructor meestal na mijn clarifying shampoo. Na een goeie wasbeurt vind ik het prettig om mijn haar te behandelen met een deep conditioneer als deze omdat het zeer voedend is voor je haar. De lijst met ingrediënten liegen er niet om!

HHR-2

Mill Creek Keratin Conditioner

De Keratin Conditioner van Mill Creek is mijn normale conditioner and yes it’s a keeper! Keratine is een bouwsteen die al aanwezig is in je eigen haar. Dit product heeft een grote concentratie keratine (2e ingrediënt).

keatrin-cond

Mijn home made Whipped Sheabutter

Mijn whipped sheabutter is mijn leave in en stylingsproduct in één. Deze video is een voorbeeld van hoe jij je eigen whipped sheabutter kan maken en het is best wel leuk om te doen!

Whipped Shea

Tegenwoordig doe ik meer aan co-wash (mijn haar wassen met alleen conditioner) en was ik mijn haar zelden met shampoo (ongeveer één keer per maand met shampoo). Mijn haar droogt namelijk uit van shampoo wat weer kan zorgen voor haarbreuk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s