Protective Style

Wat een Protective Style wel niet kan doen

IMG_6766 kopiëren
Protective style
IMG_6845 kopiëren
Resultaat na het los maken

Liona wat is je haar gegroeid! Een bescheiden glimlach, maar eigenlijk wilde ik met zo een compliment lachen. Ja lachen van oor tot oor! Meer dan 2 weken had ik een protective style namelijk mijn eigen haar getwists.

Toen ik pas natural ging deed ik vaker een protective style waarbij ik mijn haar twistte voor een langere periode maar al een hele lange tijd verzorgde ik mijn haar niet goed en brak het. Te vaak te strakke hair extensions en naar de verkeerde kappers gaan om het te laten doen deed mijn haar niet goed. Nu doe ik dat niet meer en het gaat de goede kant op. Ik ben een twist-out junk maar uiteindelijk dacht ik: “ik wil meer en een betere haargroei” en ik wist wat mij te doen stond. Een protective style waardoor ik mijn haar even met rust zou laten en dat deed ik.

Ik gaf mijn haar een goede vitamine boost door een pasta van verschillende kruiden te maken, goed laten inwerken, daarna uitwassen, haar handdoek droog maken, leave-in conditioneer erin, lekker insmeren met mijn homemade wipped sheabutter en begonnen met twisten. UREN later…. Uitgeput. Maar wel het gewenste resultaat ;-).

 

IMG_0810

 

Meer dan 2 weken heb ik mijn haar met rust gelaten. Ik ben echt iemand die continu aan mijn haar zit als ik een twist out heb. Ik vind het gewoon heel leuk! Het enige wat ik doe gedurende het dragen van mijn protective style is mijn hoofdhuid masseren, hoofdhuid insmeren om de 2 a 3 dagen met haarvoeding (het moment dat ik dit meld op 15 februari 2015 gebruik ik ruim 3 weken Purootz ) en mijn haar bevochtigen. Vocht komt altijd voor in mijn haarroutine. Probeer zo nu en dan je haar met rust te laten voor een paar weken en kijk wat er gebeurt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s