Punten Knippen. Best belangrijk!

IMG_0355

 

Those Split Ends…
Punten knippen is iets wat ik vaak heel lang uitstelde. Vaak zeg ik: “okay nog een weekje en dan knippen” en dat weekje wordt dan 2 weken… 3, 4, 5 enzovoort.

Waarom is het knippen van punten best belangrijk. Hieronder een aantal redenen:

  • Op tijd knippen zorgt ervoor dat gespleten punten wegblijven en je punten komen meer tot hun recht. Vaak zie je dat gespleten punten rafelig zijn en dat wil je niet
  • Je haar ziet er gezonder en voller uit
  • Gespleten punten kunnen voor verdere breuk zorgen van jouw gezonde haren en als je uiteindelijk je punten gaat knippen zou het zo kunnen zijn dat er een groter stuk van af moet dan wanneer je op tijd had geknipt

Wat betreft het mooi en lang laten groeien van je haar door het knippen van punten moet je er wel voor zorgen dat je op tijd je punten knipt. Je kun ook zelf zien of je gespleten punten hebt.

Droog en chemisch behandeld haar zijn sneller vatbaar voor gespleten punten. Denk hierbij aan föhnen, verven of ontkroezen. Maar ook veelvuldig borstelen en kammen zorgen sneller voor gespleten punten.

soorten split
Verschillende soorten gespleten punten

 

Toen het Pearl Event kwam zag ik dat de Sheado Salon er ook zou zijn en besloot ik meteen een afspraak te maken om mijn punten te knippen en een vitamine behandeling te doen.

De Sheado Salon is gespecialiseerd in natural haar en aangezien mijn haar veel tegenslagen heeft gehad mede door verkeerde kapsalons greep ik mijn kans om mijn haren te laten doen tijdens het Pearl Event.

Ik moet zeggen dat ik behoorlijk angstig was. Ik dacht dat er een groot stuk van mijn haar af moest doordat ik al geruime tijd geen punten had geknipt. Gelukkig viel het allemaal mee en is het bijna niet eens zichtbaar.
Processed with Moldiv
Ik ben zeer tevreden met het resultaat en hoe er met mijn haar is omgegaan. De kapster deed aan fingeer combing (met je vingers langs je haar in plaats van een kam of borstel) en dat was ik niet gewend van vele kappers. Ook masseerde ze mijn haar tussendoor. Ik had het gevoel dat ze met liefde met mijn haar omging.

Een dagje Den Haag zal volgende keer hoogstwaarschijnlijk uitwijken naar de Sheado Salon en winkel niet ver van het centrum. De Sheado producten zijn natuurlijk en biologisch en ook online verkrijgbaar via: http://www.sheado.nl.

Hier de link naar een korte opname van mijn knipbeurt.

 

Wetenschappelijke bronnen:

http://m.huffpost.com/us/entry/1477383

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/beauty/57693-gespleten-haarpunten.html

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s