De Zon en Vitamine D

IMG_0040

 

Kissing the sun
Ik vind het heerlijk om even er tussen uit te gaan en andere omgevingen te ervaren. De tropen met haar vochtig en warm klimaat doet mijn haar goed. Mijn haar groeit veel sneller zonder extra verzorging.
In de tropen valt mij op dat mijn haar de combinatie van vocht en warmte zeer aangenaam vindt. Maar los van de tropen voel ik mij in het geheel veel prettiger met warm weer. Vitamine D zou een grote rol hierbij kunnen spelen.De schaarse warme dagen in NL
In Nederland moet ik er continu voor waken dat mijn haar voldoende wordt bevochtigd en als ik een beetje zon heb in de winter dan probeer ik daar ook enorm van te genieten zoals bovenstaande foto ;-).

Maar als we geluk hebben dan is die week er. Die week dat ik echt enorm blij ben dat ik in Nederland zit en dat is met onderstaand weer.

 

Processed with Moldiv
Zomer in Nederland

 

Vitamine D
Vitamine D is een vitamine die ons lichaam zelf kan aanmaken. Dit gebeurt door UV-straling uit zonlicht waarbij in de huid cholesterol wordt omgezet in vitamine D.

 

Tekort aan vitamine D 
Sommige bevolkingsgroepen kunnen sneller een tekort aan vitamine D ontwikkelen. Dit schijnt te zijn bij onder andere mensen met een getinte en donkere huidskleur waarvan het lichaam minder vitamine D aanmaakt dan bijvoorbeeld mensen met een blanke huidskleur. Een tekort aan vitamine D kan de haargroei vertragen. Zelf kies ik ervoor om tijdens de wintermaanden een vitamine D supplement te gebruiken van het merk NOW foods.

 

IMG_1245
NOW Foods Vitamine D-3 Kauwtabletten

 

Uit onderzoek blijkt dat vitamine D nieuwe haarzakjes kan aanmaken. Op Harvard is aangetoond dat vitamine D slapende haarzakjes kunnen aanwakkeren. De oorzaak van kaalheid heeft te maken met haarzakjes die continu slapen. Weet wel dat haarzakjes die wakker zijn niet altijd haar produceren.

 

Geniet allemaal van de schaarse warme dagen en laat eens weten hoe jij dit weer ervaart.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s