Natural Barbiepoppen

black-barbie


Natural Dolls in the Spotlight
Als klein kind speelde ik veel met Barbies. Ook Ken ontbrak niet in mijn collectie. In mijn jeugdgeneratie waren kinderen zelden binnen. We speelden op straat tikkertje, verstoppertje, Anna Maria koekoek, blikje trap en nog veel meer outdoor activiteiten en als ik naar binnen ging was het barbietijd.


Ik speelde toen alleen met Barbies die meestal blond haar en een blanke huidskleur hadden omdat er geen Barbies waren met een andere huidskleur. Uiteindelijk toen ik iets ouder was kan ik mij herinneren dat er één Hawaiiaanse Barbie en één getinte Barbie kwam.


Een bericht dat mijn aandacht trok was een bericht van eind 2014 over een man genaamd Warren Johnson die een Barbie wilde kopen voor zijn dochtertje. De Barbie was er in een blanke huidskleur en een getinte huidskleur maar die met een getinte huidskleur was meer dan 2 keer zo duur. Check deze link waar het hele verhaal staat.

Ik heb zelf ook een beetje rond gesnuffeld en nu zijn er verschillende getinte natural barbies te koop dus met kroes en krullend haar. De verkoop is wel vaak vanuit Amerika maar hoe zit het met Nederland?

 

In Nederland stuitte ik op: My Black Doll. Zij verkopen donkere poppen, kinderboeken en accessoires zoals geboortekaarten. De focus ligt op kinderen met een donkere huidskleur.

 

Het is leuk te zien dat er nu ook in Nederland meer poppen worden gecreëerd die een afspiegeling zijn van de maatschappij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s