Suriname 2015

IMG_0004-2

 

De Tropen, Amazone, Warmte, Zuid-Amerika. Kortom! SURINAME
Even ertussen uit. Ondanks ik geboren en getogen ben in Nederland is er geen land waar ik me meer thuis voel als het land waar mijn ouders vandaan komen. SURINAME! Lees hier mijn hoogtepunten over Suriname 2015.

Suriname was weer zeer aangenaam. De warmte, het eten lekker wandelen, de mensen. Alles op je gemak doen. Heerlijk! Ik weet dat mijn lichaam dat nodig heeft. Mijn haar groeit beter en ik heb veel minder last van een droge huid. Een droge huid is iets waar ik in Nederland helaas veel last van heb.

Ik heb er voor gekozen om naar Suriname te gaan met mijn eigen kroeze haren. Geen hairextensions dus. Hairextensions deed ik af en toe in op vakantie maar door nare ervaringen en verkeerde kappers heb ik ervoor gekozen om minimaal een jaar lang geen extensions meer in te doen ondanks ik enorm van mijn Holiday Styles houd. Ik heb het dan over vlechten en weaven. Clip-ins zou ik nog wel kunnen doen omdat er dan geen spanning op mijn haar zit.

Het was niet de eerste keer dat ik op vakantie ging met mijn eigen kroeze haren. Ik heb dat vaker gedaan en je kunt eigenlijk alle kanten op met je eigen haar!

 

IMG_0548
Twists in een hoge staart met een haarband

 

In maart was ik naar Suriname geweest en dit keer heb ik ook meteen Holi Phagwa daar meegemaakt. Vroeger werd dit feest ook super groot op de Dam in Amsterdam gevierd. Ik ging dan vaak naar de Dam, werd vervolgens bestrooid met poeder van alle kleuren en ging daarna naar school om zo met bepoederde kledij plaats te nemen aan de schoolbanken. Hedendaags wordt het feest niet meer zo publiekelijk in Amsterdam gehouden en vond ik het leuk om het zo grootscheeps in Suriname te mogen meemaken.

 

IMG_0556.PNG
Holi Phagwa voor het bepoederen

 

IMG_0555.PNG
Holi Phagwa na het bepoederen

 

Ik ben gek op het vastleggen van natuurgebieden. Op de verjaardag van een goede vriendin van mij besloten wij een dagje naar Commewijne te gaan waar ik zoveel faja lobi zag dat ik maar foto’s bleef schieten.

 

IMG_0582.PNG
Faja Lobi (Betekenis: Vurige Liefde)

 

Eten
Vakantie is voor mij ook genieten van lekker eten. Tijdens mijn vakantie is het op gebied van eten gewoon “cheating time”. Één van mijn favoriete gerechten is roti. Dus je kunt alvast bedenken dat ik in Suriname extra geniet van heerlijke roti bij bijvoorbeeld Joosje. Maar ook aan Hollandse kost ontbrak het niet en heb ik genoten van poffertjes. Deze poffertjes hadden een tropisch/Caribisch tintje. Er zaten rum rozijnen in! Verder at ik bijna elke avond mijn lievelingsvrucht Awarra hmmmmmm…

 

IMG_0005
Awarra

 

In mijn blog over mijn vakantie in Sicilië had ik het over hoe Italianen zo van eten en zorgzaamheid houden en dat ik dat zo herken in de Surinaamse cultuur. Surinamers houden van eten en daar hoort vlees of vis bij! Toch werd ik regelmatig verrast met gerechten waar normaal vlees bij hoort. Ik kreeg deze gerechten zonder vlees want niet eten is bij Surinamers geen optie!

 

IMG_0584.PNG
Joosje Roti Shop

 

IMG_0586.PNG
Poffertjes met rum rozijnen

 

IMG_0589
Rijst met oker

 

IMG_0590.PNG
Heri Heri

 

IMG_0625.PNG
Saoto (vegetarisch)

 

IMG_0007
Biologische thee

 

Natural cosmetics
Jaaaa! Ik heb daar ook aan gedacht. In Suriname heb je veel natuurlijke producten die goed zijn voor huid en haar en zal ik jullie zeker op de hoogte houden van tutorials en reviews. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Awarra- en Krappa olie.

 

IMG_0626.PNG

 

Friends and family
Het is altijd zo leuk om mijn lieve vrienden en familieleden van Suriname weer terug te zien en tijd met ze door te brengen. Ook heb ik onder andere genoten aan de bezoekjes van Torarica, wandelen in de stad, een optreden van Typhoon en Nieuw Amsterdam.

Klik hier voor een klein stukje van het optreden van Typhoon in Suriname:

2 gedachten over “Suriname 2015

    1. Hi Modestreader, Ik was ook na een lange tijd niet geweest en vond dat er veel is veranderd in positieve zin. Je zult het vast naar je zin hebben. Veel plezier en laat gerust weten hoe je het vond!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s