Beste momenten 2015

Processed with MOLDIV

Ik wens jullie al het goede in 2016
De leuke momenten in 2015 voor mij. Hier komt het: we hebben het over 1 jaar, 52 weken, 365 dagen, 12 maanden, 8760 uren, 525.600 minuten en 31.536.000 seconden ;-). Ik blik met jullie terug op mijn leuke momenten:

Innerlijke verzorging
Ik ben een productjunk maar ik heb tussen alle producten wel een aantal favoriete producten die ik voor jullie kan opnoemen. Ik zal beginnen met mijn top 4 van innerlijke verzorging. We kunnen van alles smeren voor ons haar en huid maar het begint natuurlijk met wat je in je lichaam stopt. :-).

 

  • Vitamine B12.

IMG_7278

Eigenlijk gebruik ik dit al jaren waardoor het niet helemaal in het rijtje beste momenten 2015 thuishoort maar aangezien het mijn eerste jaar is dat ik voluit heb zitten bloggen vind ik het wel noemenswaardig om aan te geven dat B12 een echte aanrader is mocht je dieet voornamelijk plantaardig zijn. Een tekort aan B12 kan vele kwalen met zich meebrengen.

 

  • Silicium

IMG_7361

Het vergeten spoorelement dat door het bewerkte voedsel bijna niet meer voorkomt in ons eten. Silicium is belangrijk voor gezond haar. Ik kende dit spoorelement niet totdat ik via Kruidvat een e-mail erover kreeg. Ik was meteen verkocht toen ik las waar Silicium allemaal goed voor is.

 

  • Ik ben begonnen met baobab-, acai- en chlorella poeder.

IMG_7363 IMG_7372

Deze poeders hebben ijzer en als plantaardige eter is het vaak moeilijker om voldoende ijzer binnen te krijgen. Ijzer uit dierlijke producten wordt veel beter opgenomen door het lichaam. Het beste is om ijzerrijk plantaardig voedsel te eten in combinatie met voedsel waar vitamine C in zit want dan wordt ijzer veel beter opgenomen. Vandaar dat groene smoothies zo handig zijn omdat het groente (ijzer) met fruit (vitamine C) is. Chlorella is ook een krachtige detox heb ik ervaren. Vaak is het wel verstandig om met chlorella de dosis te halveren en geleidelijk op te bouwen.

 

  • Veeeeeeel water

IMG_7368

Ik dronk veel te weinig water voor 2015 maar nu begin ik mijn dag vaak met een halve liter water. Dan ben ik meteen klaar voor de ochtend ;-).  Het valt mij op dat ik minder last heb van mijn droge huid waar ik vroeger echt heel veel last van had.

 

Top 4 uiterlijke verzorging
Dit zijn de producten die op gebied van uiterlijke verzorging voor mij in 2015 een grote rol hebben gespeeld.

  • Alumine Chinese Herbs lijn voor mijn haar

 

IMG_7370

Sinds dat ik ben begonnen met de beauty workshops van Aluminé ben ik weg van de Chinese Herbs lijn. De shampoo stript mijn haar niet van de natuurlijke vetten valt mij op en daar ben ik blij mee.

 

  • Kokosolie. Kon ook niet anders hè als kokosfreak.

IMG_7374

Het is echt te overdreven op de foto maar ik had uiteindelijk alles bij elkaar gezet in 2015 en even een foto gemaakt. Te veel gewoon! Nu niet meer zoveel hoor… Maar ik gebruik werkelijk kokos voor van alles zelfs om make-up te verwijderen. Ik gebruik ook kokosolie voor mijn gezicht. Vroeger werkte kokosolie niet voor mijn gezicht en had ik een dikkere crème nodig. Doordat ik anders ben gaan leven is mijn huid niet meer zo droog als vroeger en heb ik nu genoeg aan kokosolie.

 

  • Shea moisture voor mijn haar

IMG_7375

Ik zeg nadrukkelijk voor mijn haar want Shea Moisture heeft ook make-up en lichaamsproducten. Ik kan niet wachten totdat ik deze eens kan uitproberen! Ik kende Shea Moisture al een tijd maar ik heb dit jaar de producten echt ervaren wat ervoor heeft gezorgd dat ik een Shea Moisture junk ben geworden… Op dit moment zijn mijn favoriete Shea Moisture producten de Curl Enhancing Smoothie en de Strengthen Grow & Restore Leave-In Conditioner.

Processed with MOLDIV

Ik ben erachter gekomen dat mijn haar laag poreus is waardoor ik wel moet oppassen met proteïne in mijn haar en wat mij weer een mooi excuus gaf om een ander product te proberen namelijk de 10-in-1 Renewal System. Dit is de Superfruit lijn van Shea Moisture.

 

  • Hair Therapy Wrap

IMG_7381

Ik wilde dat producten nog beter in mijn haar trokken en heb ik dit jaar de keuze gemaakt om de Hair Therapy Wrap aan te schaffen. Je doet je voedend product in je haar, vervolgens warm je de Hair Therapy Wrap op in de magnetron en doe je op je hoofd. Het zorgt ervoor dat je haarschachten opengaan waardoor het haarproduct goed kan intrekken. Super handig als je laag poreus haar hebt als ik want met laag poreus haar zijn de haarschachten tamelijk gesloten.

 

Nog meer leuke momenten

Ontwikkelen product

potjes_alu_0

Ik ben begonnen met het oriënteren van ingrediënten om een eigen productlijn te starten. Ik ben continu bezig met ingrediënten van producten en zat dit er al aan te komen. Ik verklap nog niet wat de hoofdingrediënten worden en houd het spannend! Oriëntatiefase is nog bezig en jullie kunnen nog steeds aangeven welke geuren en ingrediënten je lekker vindt in haarproducten. Houd ook mijn social media bij omdat ik daar ook het één en ander post hierover ;-).

 

Suriname

IMG_7227

Ik ben na een lange tijd weer naar Suriname gegaan. Het was geweldig om er weer te zijn met familie en vrienden. Wat een gemis.

 

Een heel jaar mijn eigen haar

Processed with MOLDIV

Ik heb dit jaar het hele jaar door met mijn eigen haar gelopen en voor het eerst met mijn eigen haar vaak protective styling gedaan. Yeeeeey!

 

Beauty workshops

IMG_7267

Ik ben begonnen met het geven van workshops van het merk Aluminé, huid- en haarproducten die 100% veganistisch zijn. Deze workshops zijn gratis te boeken bij mij waarbij je de producten kunt ervaren en uittesten. Super leuk als je een meidenavond wil organiseren.

 

Punten knippen

Processed with MOLDIV

Ik heb mijn haar nog nooit zo vaak geknipt als dit jaar ik wachtte altijd heeeeeel lang met knippen en wat heb ik daarvan geleerd? Dat je op den duur een groot stuk moet knippen in één keer door gespleten punten, mijn haar ging er minder gezond uit zien en het brak ook sneller door die vele gespleten punten. Na een lange tijd valt mij nu op dat mijn haar minder snel breekt en voller is geworden.

 

Zomer 2015

Processed with MOLDIV

Processed with MOLDIV

Processed with MOLDIV

Wat een heerlijke zomer dit jaar met leuke momenten tijdens festivals als Appelsap, Kwaku, heerlijk wandelen met mams op de nieuwmarkt en vele mooie zomerse dagen met vrienden en familie.

 

Keeping that body in shape.

IMG_7285

Ik ben met hot yoga begonnen. Heeeeeeeerlijk vooral in de wintermaanden voor koukleumen net als ik…

 

Mijn tongpiercing ging eruit

IMG_7287

Jaaaaa heel persoonlijk maar die had ik en eigenlijk te lang. Mijn tandarts vond het ook nodig om mij continu eraan te helpen herinneren dat het niet goed is voor mijn tanden dus er staat hem een grote verassing te wachten bij de volgende controle.

 

Co-Wash

IMG_7289

Ik ben begonnen met co-washen in plaats van elke keer shampoo met conditioner mijn haar alleen wassen met conditioner zodat mijn haar niet makkelijk uitdroogt. Eens in de zoveel tijd gebruik ik wel shampoo om mijn haar goed schoon te krijgen.

 

Bezoek uit Saint Lucia

IMG_7292 IMG_7293

Mijn nichtjes uit Saint Lucia kwamen op bezoek in Nederland en Groot-Britanie voor het eerst in Europa! Ook dit was een leuke tijd met elkaar.

 

Me with purple hair

IMG_7295

Geen zorgen het was minerale make-up wat je makkelijk eruit kan wassen ;-).

 

Straight Outta Compton

IMG_7385 IMG_7389

Hebben jullie ook de gekte meegemaakt dat je via een app kon laten weten waar je vandaan kwam? Ik wel zoals je boven kan zien! Straight Outta Compton de film waar de gekte mee begon. Wat een goede docu-film over de legendarische groep N.W.A., die mede is opgericht door Dr. Dre. Deze groep heeft deuren opengemaakt voor hip hop artiesten als 2 Pac en Snoop Dogg.

 

The Force has awaken in me

IMG_7296

Ennn. Yeeeey de nieuwe Star Wars kwam eindelijk uit en als Star Wars nerd moest en zou ik een Star Wars shirt bemachtigen. Wel eentje die best toepasselijk was voor de feestdagen vind je ook niet ;-)?

 

✨ Ik wens iedereen een gezond en gelukkig 2016 ✨

 

Processed with Moldiv

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s