Het ROOTS PR Event

Processed with MOLDIV

ROOTS PR Event
Zondag 24 januari was het ROOTS PR event. Het was een event om gekleurde bloggers, vloggers, interessante bedrijven en invloedrijke mensen in de media met elkaar in verbinding te brengen. Ook geïnteresseerden konden dit event bijwonen.

Het was een super gezellige, informatieve dag met heerlijke hapjes en leuke handige workshops om je blog of vlog naar een andere level te brengen. Ik heb heerlijke snacks geproefd, gesproken met andere bloggers en vloggers, een haarproduct uitgetest dat alleen verkrijgbaar was in Amerika. Maar ik heb ook een leuk gesprek gehad met een vertegenwoordiger van cosmetica merk Black Opal, kennis gemaakt met de Black Hair Academy, een smoothie gedronken met een Surinaamse twist van Juiceiety, cupcakes geproefd van Sharla’s Bakery en kennis gemaakt met de International Sales manager van Design Essentials waar ik overigens een heel informatief gesprek mee voerde. Hieronder licht ik verder toe.

 

Ik was laaaaaat

IMG_7971
LAAAAATTT

Ja dat ook! Het event begon om 11.00 maar door mijn gevoel van desoriëntatie (verdwaald in de kou) kwam ik 11.30 aankakken. Niet te beschamend ik was zeker niet de enige ;-). Klik beneden voor een lachwekkend stukje toen ik in de kou zocht naar plaats van bestemming.

 

Haarwinkel Fresh Hair

IMG_8008

Eenmaal aangekomen (en onderkoeling meegekregen) zag ik de mensen van haarwinkel Fresh Hair staan, liep naar hen toe en gaf ze met ijskoude handen een hand om hen te begroeten… Tot mijn verbazing zag ik dat zij de SSS plates verkochten. Ik heb in het verleden een blog geschreven waar ik het over de SSS Plates had omdat ik het een interessante uitvinding vond om je haren te rekken. Klik hier voor mijn blog over de SSS Plates waarin ik tips geef om je haren uit te rekken zonder gebruik van hitte.

Ik ben uiteindelijk gaan zitten om de SSS plates uit te proberen aan de onderkant en er was zichtbaar verschil. Ook is er een kort filmpje gemaakt over de SSS plates rektechniek die je hier beneden kunt zien.

 

Sharla’s Bakery

Processed with MOLDIV

De meiden van Sharla’s Bakery stonden er om de gasten hun lekkernijen te laten proeven en jeetje… Wat waren de cupcakes van Sharla’s Bakery lekkerrrr! Men bleef pakken. Ik wilde uiteindelijk nog een stuk red velvet cake proeven maar helaas… OP!

 

Juiciety 

Een juicebar als Juiciety zal je niet makkelijk tegenkomen althans niet in Amsterdam. Toen ik ging kijken bij de stand van deze bar kwam ik verse sappen en smoothies tegen met exotische caribische ingrediënten als sopropo en tajerblad. Ik besloot de Hulk te nemen maar mocht je niet van bitter houden… Misschien niet doen… Er zijn genoeg andere heerlijke opties. Je proeft de sopropo echt geen twijfel aan maar je weet wat ze zeggen over bittere voeding: bitter in de mond houdt het hart gezond ;-). Ik vond het in het begin wel okay. I love tasting new plant-based stuff, maar uiteindelijk dronk ik het door de bittere smaak maar in één keer weg als een shot. In ieder geval weer snel wat vitamientjes binnen. Beneden een voorbeeld van de menukaart.

IMG_7984

 

Black Hair Academy

IMG_8010

Vroeger moest je wijken naar het buitenland wilde je goed worden opgeleid als kapper die gespecialiseerd is in Black Hair. Ik weet nog dat mijn Surinaamse kapper tegen mij zei dat hij een opleiding volgde in Amerika. Maar eindelijk. Eindelijk komen er nu ook scholen in Nederland waar je goede opleidingen kan volgen om te werken met kroeshaar zoals de Black Hair Academy.

 

Design Essentials

IMG_8012

Tijdens het event heb ik gesproken met de International Sales Manager van Design Essentials. Het merk Design Essentials is niet echt heel bekend in Nederland maar daar zal verandering in komen volgens de Sales Manager. Dit merk heeft haar basis in Atlanta, is te koop door heel Amerika en bestaat al 40 jaar. In de goodiebag die aan het einde van de dag werd overhandigd, zat bovenstaand product van Design Essentials. Dit product heeft een heerlijke zachte geur.

 

Black Opal

IMG_8014

Black Opal is het make-up merk dat ik volgens mij al ken sinds de prehistorie. 😉 Ik kan mij nog herinneren dat je Black Opal alleen kon halen bij de Afroshops en uiteindelijk ging Etos het ook verkopen. Black Opal is één van de eerste make-up merken die ik kocht. Zoveel keuze was er toen niet en er waren overigens weinig tot geen mensen die mij konden adviseren wat voor make-up goed bij mijn huidskleur paste. Het resultaat was aanschaf van een totaal verkeerde kleur foundation plus kreeg ik het gevoel dat mijn gezicht niet kon ademen en was ik wel even klaar met Black Opal.

IMG_8013
True Color Pore Perfecting Liquid Foundation zonder olie, parabenen en parfum

Tijdens het event kreeg ik een hele andere kijk op Black Opal. De vertegenwoordiger had naar mijn gevoel veel ervaring met make-up voor de donkere huid, luisterde ook echt naar mijn wensen (zonder maar snel te verkopen waar ik absoluut niet tegen kan) en liet mij een foundation zien die vrij was van olie, parabenen en parfum (zie bovenstaande afbeelding). Ik vind het persoonlijk prettiger als een foundation geen olie heeft. Een foundation met olie geeft mij namelijk een enorme glanskop. Black Opal heeft geen bb cream maar je kunt wel je foundation mengen met een Black Opal crème waardoor je het effect krijgt van een bb cream.

 

Workshops

IMG_8015

Voor alle online media fanaten waren er handige informatieve workshops zoals geld verdienen met je blog, waar je naar zou moeten kijken ga je als blogger ook vloggen maar ook SEO technieken.

 

Socializen met andere Bloggers en Vloggers

Gedurende de dag werd er veel gebabbeld met heerlijk muziek en natuurlijk even op de foto met andere gekleurde bloggers en vloggers van het ROOTS PR event.

 

PuffCuff

IMG_8023

Kennen jullie de PuffCuff al? Hiermee kan je een leuke afro bol creëren met dik kroeshaar. Ik ga het proberen en laat jullie dan weten of het is gelukt :-).

IMG_8018

 

Tot Slot

Aan het einde van de dag werden we in de watten gelegd met een super leuke gevulde goodiebag. ROOTS PR, hartstikke bedankt!

 

Processed with Moldiv

2 gedachten over “Het ROOTS PR Event

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s