Tips om je haren te rekken

Rektechnieken 2.0
Al in mijn blog: Rek Techniek (zonder hitte) kon je een manier zien om je haren te rekken zonder hitte. Super handig met gebruik van elastieken. Er zijn ook andere manieren om je haren meer lengte te geven. Lees hier meerdere opties over rekken plus de opties die ik aangaf in mijn voorgaande blogs.

Braid-Out
Een braid-out wordt met vlechten gedaan. Je vlecht je haren wanneer het vochtig is en maakt je haren dan weer los wanneer het droog is. Het verschil tussen een braid-out en twist-out is dat een braid-out meer een golf/wavel-achtige patroon heeft in tegenstelling tot de twist-out die een krulpatroon heeft. Doordat de braid-out minder krimp geeft zorgt het voor meer lengte.

 

IMG_0495.PNG
Braids (vlechten)

 

IMG_0503.PNG
Braid-out

 

African Threading
De African Threading besloot ik laatst weer te doen na mijn haren gewassen te hebben. De garen wikkel je om je haren tot aan de punten. Zorg ervoor dat bij elk stuk haar dat je pakt om de garen te wikkelen jij ongeveer 6 keer zolang draad hebt als je eigen haarlengte.

De African Threading komt uit West-Afrika en wordt vaak toegepast om sculptuur-achtige kapsels te creëren.

 

199ea6c6001013f09c5b458ad6348801

 

Mijn overgrootmoeder deed ook aan de African Threading om haar eigen haar beter te laten groeien. Het was voor haar eigenlijk een protective style.

Tegenwoordig zie je dat men het veel gebruikt om het haar te rekken zonder gebruik van hitte. Ook geeft het volume nadat je de garen uit je haren hebt gehaald.

IMG_0445

IMG_0447

IMG_0448

 

De African Threading vind ik handig om mijn protectivie styles meer lengte en volume te geven. Zoals je ziet heb ik na het losmaken mijn haren grof getwist. Mijn twists hebben meer lengte met de African Threading methode.

Met schuifspelden
De methode met schuifspelden is heel simpel. Je maakt je twists en pakt stuk voor stuk een twist en maakt deze vast met een schuifspeld in de tegenovergestelde richting.

IMG_1760
Twists met schuifspelden

 

IMG_1764
Twist-out zonder schuifspelden met meer lengte

 

SSS Plates
IMG_0505.PNG

 

Ik kwam deze techniek tegen via de CWK girls op Instagram en ze noemen dit de SSS Plates. De SSS staat voor Snap, Stretch en Style. Bij de SSS plates gebruik je geen directe hitte. Je bevochtigd je haar met je leave-in conditioner of moisturizer, brengt de SSS plates aan en je kan onder de droogkap totdat het haar droog is.

Bunning method
Deze methode kan je krijgen door je twist-out in een “bun” (knot) te doen. Ik doe altijd twee buns. Zie mijn blog: Twist-Out Addict hierover.

Banding
Bind verschillende delen van je haar met elastieken tot aan de punten. Deze methode is als African Threading maar dan met elastieken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s