OH OH, hoe bereidde ik op moederdag een vegan en vlees BBQ?

black and vegan

Moederdag
Ik ben eigenlijk niet zo een traditie vierster.. Behalve kerst hoeft het voor mij allemaal niet zo. De reden dat ik dit jaar moederdag vierde is niet om mijn moeder, voor haar hoeft het allemaal ook niet maar eigenlijk omdat het lekker weer was ennnn… We gingen BBQ-en in het park!

Hoe vierde ik moederdag in combinatie met BBQ met mensen die niet vegan zijn? Ik laat het weten in dit blogbericht.

Het idee…
“Laten we gaan picknicken”, riep mijn zusje aangezien het heerlijk weer zou worden. “Laten we gaan BBQ-en”, riep ik meteen  erachteraan toen ik de graadjes steeds meer omhoog zag gaan van de week en ik gek ben op BBQ. Je hoeft echt geen vleeseter te zijn om gek te zijn op BBQ er is zoveel plantaardig voedsel wat op de BBQ kan.

Lekker op het laatste moment
Ik besloot geen Amerikaanse BBQ te houden (waar iedereen z’n eigen eten meeneemt) maar echt eten te halen voor iedereen dat betekent ook VLEES! Me and my big mouth… Ik had het geweten. Even naar de Appie hoor zaterdag (één dag van te voren) om wat BBQ spullen te halen. Wat betreft vlees was dit het. Zie foto hieronder…

vegan bbq

Tja niet veel keuze iedereen gaat natuurlijk BBQ-en met mooi weer plus op een zondag. De schaarse keuze maakte het voor mij weer makkelijker om te kiezen ;-).

Voorbereiding vlees
Toen ik vol enthousiasme riep: “laten we gaan BBQ-en”, riep ik er ook achteraan dat ik alles zou bereiden. Ik dacht aan vroeger hoe ik dat deed….

Denkende… Schoonmaken met azijn, voorkoken en marineren…Weet je wat… Het is toch best wel lang geleden dus even mama vragen om raad.

En na mijn moeder’s raad kwam het helemaal goed! Het was net als vroeger!

bbq kip
Voorgekookte kip waarvan de kruiden zijn ingetrokken

Gescheiden BBQ
Mijn moeder had twee wegwerp BBQ’s waarvan ze eentje niet konden vinden. Dus we hadden maar één en ik zat niet te wachten op een BBQ waar vlees en groenten allemaal door elkaar wordt gelegd en ging ik op zoek naar de beruchte BBQ hieronder maar die was overal natuurlijk uitverkocht!

wegwerp barbecuue

Maar het was ons gelukt of eigenlijk mijn moeder. Die had bij de Blokker toevallig nog eentje gevonden.
Vegan en kip spiesjes

barbecue
Twee kant- en klare barbecues. Beide hadden op de ene helft spiesjes met kip de andere helft spiesjes met tofu

Spiesjes vind ik persoonlijk heel handig voor op de BBQ omdat je veel op een stokje kan rijgen en makkelijk op de bbq kan leggen. En ja het heeft gewoon iets leuks! Ik had gemarineerde kip spiesjes met groente en gemarineerde tofu spiesjes met groente.

vegan spiesjes
vegan spiesjes

Bij het marineren maak ik gebruik van verschillende kruiden en als basis de sojasauzen van Inproba. Deze zijn 100% natuurlijk zonder kunstmatige toevoegingen.

Tot slot

Hoop dat veel mensen hebben kunnen genieten van moederdag. Hierbij wil ik niet wegkijken naar de mensen die geen moeder meer hebben of moeder willen worden maar het niet lukt. Sterkte aan hen. Laat ik afsluiten met iets beters. Fijne heerlijke warme dagen met of zonder barbecue!

Processed with Moldiv

Bloglovin'

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s