Mungbonen Soep

IMG_0085

 

Beans!
I just love a good soup! Al vanaf dat ik mezelf ken ben ik een soep mens. Als klein kind wilde ik al soep klaar maken, ook alleen soep want de rest interesseerde me niet ;-). Mijn soep heeft geen vlees of vis maar is hoe dan ook door de jaren heen ontpopt in een echte maaltijd.

IMG_0717

 

Er gaat van alles in mijn soep en ik maak het op gevoel.

Deze soep bestaat uit:

 • mungbonen (hoofdingrediënt)
 • bruine bonen
 • paprika
 • uien
 • knoflook
 • sperziebonen
 • tomaat
 • mais
 • aardappel
 • prei
 • tofu
 • selderij
 • kruiden: kurkuma, peper, zout, gember, laurierblad, pigment, citroengras

Na het opscheppen doe ik vaak een klein beetje gebakken uitjes en aardappel frietjes er bovenop.

Mungbonen zijn peulvruchten en in peulvruchten zitten veel eiwitten. Het haar is opgebouwd uit eiwitten. Behalve eiwitten zijn peulvruchten goed voor onder andere foliumzuur, calcium, magnesium en ijzer. Sommige peulvruchten bevatten ook B6 en zink. Deze stoffen zijn bevordelijk voor de conditie van je haar. Peulvruchten zijn verder een goede vleesvervanger voor veganisten en vegetariërs.

Een gedachte over “Mungbonen Soep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s