Weddenschap met Cheryl van Purootz

De ontmoeting met Cheryl
Ik ben naar de haarsalon van Cheryl Gotshin geweest. De uitvinder van het 100% natuurproduct Purootz. We gingen met z’n drieën naar Cheryl Hair Salon gelegen aan de Trekmierstraat 25 in Paramaribo. We konden het eerst niet vinden maar ken je dat… Éénmaal aangekomen en dat je dan denkt. Het was achteraf toch makkelijk te vinden ;-). Het was een prettige ontmoeting met veel informatie over het product en de verzorging van je haar maar ook veel prettig geklets. We waren met z’n drieën, we hebben alledrie verschillende krulpatronen en we begonnen alle drie over onze haarsituatie te praten.

Toen kwam het grote moment waarvoor ik ging. De haaranalyse! Cheryl onderzocht 4 zones waarbij ik kon meekijken op het scherm. Bij dergelijke analyse wordt je haar enorm uitvergroot en ja dat was niet zo best de uitslag. Een droge hoofdhuid dat beter gevoed moet worden! Ik kon het zelf met mijn eigen ogen enorm vergroot zien dat het niet best was. De afbeelding hieronder laat een aantal voorbeelden zien van bepaalde aandoeningen waarbij het bij mij ging om een droge hoofdhuid.

 

Print

 

What a bummer! Je haar verzorgen is niet altijd even makkelijk maar gelukkig ben ik er met wat tips en een weddenschap van af gekomen. Een droge hoofdhuid kan je weer herstellen door het goed te voeden.

Wat moet er gebeuren?

 • Weg met de gels (ja ik gebruikte gel)!
 • Mijn haar wekelijks wassen (wat ik vaak niet deed)
 • Altijd kammen als ik het los draag (ik kamde mijn haar soms weken niet)
 • De bedoeling is om elke dag Purootz te smeren voor mijn hoofdhuid om mijn haar te voeden en de groei te bevorderen

Was routine tips

 • Mijn haar ook kammen tijdens het wassen en dan wanneer de conditioner nog in mijn haar zit.
 • Vervolgens een paar grove vlechten maken terwijl de conditioner nog in mijn haar zit
 • De conditioner eruit spoelen met de grof gevlochten vlechten (de vlechten niet losmaken dus!)

Wat vind ik zelf van deze tips? Ik kan je alvast vertellen dat ik niet alle tips volgens protocol opvolg.

 • Gel gebruik ik inderdaad niet meer. Dat droogt enorm uit. Tenzij het een puur natuurlijke gel is wil ik het nog overwegen.
 • Dat elke dag Purootz smeren wordt toch om de 2 a 3 dagen want ik merk dat mijn haar er echt te vet van wordt en ik wil niet teveel denken aan het incident van Coming to America met de greasy afdrukken op de bank.
 • Ook kam ik mijn haar niet elke dag zoals Cheryl aangaf, maar één keer in de week

En tijdens het wassen

 • Ik kam mijn haar dus één keer in de week zoals boven vermeld en dat is tijdens het wassen. Voorheen kamde ik mijn haar weken niet simpelweg omdat ik zelden klitten heb. Aangezien ik weinig tot geen last heb van klitten merk ik dat dit gewoonweg kan. De kam glijdt makkelijk door mijn haar tijdens het wassen. Ik kam mijn haar wanneer de conditioner er nog in zit
 • Ik vlecht mijn haar nu wel tijdens het wassen zoals Cheryl aangaf. Ik merk dat het vocht hierdoor ook langer in mijn haar blijft zitten.

Mijn haar heeft tijdens mijn natural journey een tegenslag gehad door verkeerde inbreng van hair extensions en keuze van verkeerde kappers waardoor mijn haar op één lengte is blijven hangen. Nu ben ik daarmee gestopt en heb ik al geruime tijd geen extensions meer ingehad. Eigenlijk durf ik dat ook niet meer. Ik ging altijd naar de kapper voor hairextensions maar sinds ik geen hairextensions meer in heb gehad ben ik één keer naar de kapper geweest om mijn haarpunten te knippen en dat was bij Sheado, gespecialiseerd in de verzorging van kroeshaar.

De weddenschap met Cheryl. Zij is ervan overtuigd dat mijn haar na een jaar gebruik van Purootz op een gezonde manier langer en voller zal zijn. We zullen het merken ;-). Ik zal nu ook mijn haargroei bijhouden en met jullie om de anderhalve maand delen. SPANNEND!

Een gedachte over “Weddenschap met Cheryl van Purootz

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s