DIY Lijnzaad Gel

IMG_0318

Je zelfgemaakte haargel
Nadat er bij mij werd geconstateerd dat ik een droge hoofdhuid had werd mij als eerste geadviseerd om geen gels meer te gebruiken. In ieder geval. Geen gels waar ingrediënten inzitten die mijn haar uitdrogen. Ik probeerde de DIY lijnzaad haargel met 100% natuurlijke ingrediënten en daar werd ik blij van. Het geeft hold zonder mijn haar uit te drogen en het is zo simpel om te maken! Mocht je haar heel droog zijn dan zou je deze DIY kunnen proberen. Mocht het niet werken kan je er altijd iemand mee blij maken.

Ingrediënten

  • 1/4 Kop lijnzaad
  • 2 Koppen water
  • Een pantykous of zeef
  • Een pot die dicht kan
  • Lepel
  • Je favoriete etherische olie
  • Ik deed er ook amandel olie bij als extra moisturizer.

Lijnzaad met water aan de kook brengen. Wanneer de substantie een beetje dik begint te worden is het klaar.

Ik gebruik een pantykous. De pantykous kan je makkelijk over je pot doen. Schenk het mengsel via de pantykous in je pot. Je zult zien dat het lijnzaad in je pantykous blijft net als een zeef. Als er niets meer van het vloeibare mengsel de pot in gaat kan je nog met een knijptang de rest eruit knijpen. Het mengsel kan nog heet zijn vandaar een knijptang maar als je vuurvaste handen hebt kan je het ook met je handen proberen ;-). Dan doe je je etherische olie erbij, roeren en je hebt je haargel. Good luck!

Ongeveer 2 weken houdbaar in de koelkast.

 

 

 

Een gedachte over “DIY Lijnzaad Gel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s