There is something about Aloë Vera

Aloe Vera

Aloë Vera voor huid en haar

Nog niet zo lang geleden ben ik begonnen met het gebruik van Aloë Vera sap voor mijn haar en gezicht en wat vind ik ervan? Laat ik maar alvast aangeven dat de werking mij heeft verrast in verschillende opzichten.

Aloë Vera komt voor in verschillende warme landen. Oorspronkelijk schijnt het uit het Arabisch schiereiland te komen. Ik heb mezelf in een plantenwinkel (waar ik mijn Aloë Vera planten heb gehaald) laten vertellen dat de Aloë Vera plant van daglicht houdt en weinig water nodig heeft. Oorspronkelijk is het namelijk een woestijnplant. Ik heb mijn planten dan ook bij het raam en om de twee weken krijgen ze een beetje water.

In Europa kan je Aloë Vera veel vinden in gebieden rond de Middellandse zee. Zo heb ik ooit een keer een tube Aloë Vera gel gehaald van het merk Quilibra in het prachtige Catania, Sicilië alleen was dit 98 %. Op zich een grote hoeveelheid Aloë Vera maar ik wilde the big deal of course. Met andere woorden 100% Aloë Vera.

Aloe Vera gel

Ik heb 2 planten die ik gewoon in de kamer heb als kamerplanten en bij Eko Plaza heb ik een fles biologische Aloë Vera sap besteld zonder toevoegingen. Deze fles sap heb ik aangeschaft voor cosmetisch gebruik. Aloë Vera sap gebruik ik voor mijn haar en als gezichtstoner.

Aloë Vera in het algemeen
Aloë Vera heeft medicinale eigenschappen en kan je zowel inwendig- als uitwendig gebruiken. In het oude Griekenland gebruikte de arts Hippocrates Aloë Vera tegen bijvoorbeeld verstoppingen, maagklachten en jeuk.

Tevens is het een natuurlijk bevochtigingsmiddel (humectant) dat vocht uit de omgeving (lucht) kan trekken. Hier beneden meer over.

Aloe Vera plant

Aloë Vera voor het haar
Zoals ik hierboven al meldde: Aloë Vera is een bevochtigingsmiddel of humectant dat vocht uit de lucht kan trekken. Ik doe Aloë Vera sap in mijn zelfgemaakte haarproduct en het zorgt er goed voor dat mijn haar vochtig blijft. Ik spuit water in mijn haar en daarna het haarproduct. Vervolgens doe ik het volgende met mijn haar: een knot, vlechten of twists. Vlechten of twists om de volgende dag een braid- of twist-out te hebben. Vaak is mijn haar de volgende dag nog vochtig en dat is jammer. Dat betekent dan geen twist- of braid- out en dan een knot maar gelukkig geen droog haar wat mijn haar enorm breekt! Je begrijpt het punt denk ik. Aloë Vera werkt goed tegen uitdroging van het haar. Iets wat heel belangrijk is voor de “van nature” droge kroeze haartjes.

Braids
Vlechten met zelfgemaakte Aloe Vera haar creme
Braid-out
Gedefinieerde Braid-Out
Messy Braid-Out
Warrige Braid-Out (1 of 2 dagen later)

 

Aloë Vera voor mijn huid
Ik gebruik sinds kort Aloë Vera voor mijn gezicht nadat ik mijn gezicht heb gewassen. Ik was het niet uit. Ik gebruik het als een soort toner en daaroverheen olie. In mijn geval kokosolie en ja je zult wel denken: krijg je daar geen glimmende kop van? Ja! Als ik het niet afdep met “Oil Control Paper” wel, dus dep ik mijn gezicht af voordat ik de deur uitga en mijn gezicht voelt echt super moist aan! Aloë Vera schijnt ook goed te zijn tegen preventie van rimpels, psoriasis, zonnebrand, ouderdomsvlekken en waar had ik het een paar maanden geleden over op mijn blogpost: In the 30 heading 40? Oh ja die rot ouderdomsvlekken! Verder schijnt je huid ervan te gaan stralen.

 

Inwendig gebruik
Okay ik heb mijn Aloë Vera sap nog niet gedronken, het stimuleert ook niet om puur te drinken. Eerlijk is eerlijk. Het ruikt vreemd en schijnt bitter te zijn. Maar het kan worden gedronken met een andere fruitsap bijvoorbeeld sinaasappelsap. Ik heb het over mengen met pure Aloë Vera sap dus niet de Aloë Vera sapjes die we kennen waar meer suiker en conserveringsmiddelen in zitten dan Aloë Vera zelf.

Aloe Vera drank
Lekker maar het suikergehalte is aan de hoge kant waardoor het verder niets toevoegt aan het lichaam

Vitamine bom!
In Aloë Vera zit een hoop vitaminen die super goed zijn voor je haar en huid. Denk maar aan vitamine C, E en verschillende vitaminen B. Al in een video over mijn: “Was Routine” gaf ik aan hoe goed de vitaminen B1, B3 en B6 zijn voor je haar en deze zitten in Aloë Vera. Verder zit er ook vitaminen B12 in Aloë Vera wat normaal in dierlijke producten zit. Ook heeft Aloë Vera veel mineralen zoals calcium, ijzer zink en kalium.

Aloe Vera sap
Biologische Aloe Vera sap

Fytonutriënten
Wat is dat? Ik heb er niet zo lang geleden voor het eerst over gehoord. Fytonutriënten zijn stoffen die in plantaardig voedsel zitten en heel belangrijk zijn voor het menselijk lichaam. Het zijn stoffen die in lage hoeveelheden nuttig zijn. Ze zorgen ervoor dat verschillende processen in het lichaam worden geactiveerd. Uiteindelijk zorgen fytonutriënten ervoor dat er stoffen worden geproduceerd dat het lichaam op hetzelfde moment het hardst nodig heeft. Tegenwoordig is de dosis fytonutriënten in voeding gedaald mede door het bewerkt voedsel dat we eten.

Shair My World

Mijn volgende DIY wordt een lichaamsproduct gemaakt van Aloë Vera. Stay tuned!

De medicinale werking van Aloë Vera is wetenschappelijk bewezen maar dit geldt dan meer voor pure Aloë Vera. Ik zou zeggen: bekijk de ingrediëntenlijst om te zien of het product grotendeels Aloë Vera sap heeft.

Processed with Moldiv

Bloglovin'

 

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/100157-wat-zijn-fytonutrienten.html

http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/gezonde-voeding/126680-aloe-vera-superfood-of-onzin.html

Aloë Vera special deel 3: Veel gestelde vragen over Aloë Vera

18 voordelen van Aloë Vera-sap

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s