In the 30 heading 40 (5 zaken waar ik tegenaan loop)

kroeshaar

Ik zit echt niet te wachten op die 4.0. No wayyyy! Maarja je ontkomt er niet aan dus moet je iets beter gaan zorgen voor je lichaam of eigenlijk is het de zorg die je lichaam nodig heeft maar waar we eigenlijk vaak niet aan denken. We zijn zo gewend te leven hoe we leven dat we vaak niet beter weten of beter gezegd… Niet beter kennen.

Hoe zit het bij mij? Ik geef je 5 zaken waar ik tegenaan loop:

1. Grijs haar

Kroeshaar

Grijs haar

De grijze haren hakken er in. Het is bij mij genetisch, stress gerelateerd en tja ook leeftijd waarschijnlijk.

Oplossing: vandaar dat ik een kleurshampoo gebruik zonder ammoniak en als ik echt tijd heb gebruik ik Henna in combinatie met Indigo. Alleen Henna zou mijn grijze haren knal rood of oranje maken dat is niet de bedoeling. Vandaar Indigo. Indigofera is de plant dat ervoor zorgt dat je haar zwart wordt maar het pakt niet op grijs haar in tegenstelling tot Henna. Vandaar dat je ook Henna nodig hebt en dit is een proces waar ik helaas niet vaak meer tijd voor heb. Ik moet bekennen dat ik dit al geruime tijd niet heb gedaan maar dit is wel de manier om je haar op een 100% natuurlijke wijze zwart te maken. Wil je meer weten over deze manier van kleuren bekijk dan mijn blog bericht: Henna, Indigo en Senna.

2. Ouderdomsvlekken

Ouderdomsvlekken

Verder krijg ik last van ouderdomsvlekken! Jaaa of zijn het sproeten? Ik weet het niet het lijken op ouderdomsvlekken.

Anyway om mijn huid egaal te krijgen gebruik ik de BB cream van Iman cosmetics en wat was ik blij dat ik deze ontdekte. Tot vorig jaar juni dacht ik dat ik nooit mijn kleur BB cream zou vinden. Ik heb een donkere huid met een oranje/rode/gele ondertoon (ja drie ondertonen 😔) wat het moeilijk maakt om het juiste product te vinden. Helaas is mijn BB cream niet te koop bij een drogisterij en liep ik er tegenaan op een vakantie in het Caribisch gebied. Ik moet hier wel even melden dat ik geen hard-core make-up draagster ben dus zo bekend ben ik niet met make-up maar ik vind het wel mooi om op te hebben bij bepaalde gelegenheden en dan natuurlijk ook de juiste kleur ;-).

Nu weet ik inmiddels dat er wel een paar afroshops zijn die Iman Cosmetics verkopen waaronder She Sells en hoef ik niet in paniek te raken bij een lege tube BB cream ;-).

Overigens wil ik wel kijken naar een volledig natuurlijke variant van BB cream maarja met 3 ondertonen wordt dat wel heeeel moeilijk! Toch heb ik de stap genomen om de poeder aan te schaffen van een biologisch merk en hoop dat ik de juiste kleur heb. In een ander blog bericht zal ik jullie laten weten welk merk en hoe ik deze ervaar. Iman Cosmetics is overigens wel cruelty free.

3. De kilootjes komen er makkelijk bij

Afvallen

En ondanks ik in grote lijnen best wel bewegelijk ben merk ik dat op momenten als ik dat niet ben er snel kilootjes bijkomen en dat met name in de winter. Ik beweeg dan minder.

Oplossing: tja in beweging blijven en letten op wat ik eet. Ik heb minder cheat days en haal weinig ongezond voedsel in huis want ik weet van mezelf dat ik bijvoorbeeld een zak chips (vaak biologisch maar daar kom je ook van aan) ook echt helemaal op(vr)eet als ik het koop. Ik ben namelijk een echte snacker en half lege zakken kan ik niet zien dus een zak is vol bij aankoop en snel leeg na aankoop!

4. Droge trekkerige huid

Naarmate ik ouder wordt krijg ik meer last van een droge huid en op dagen dat ik minder drink dan normaal krijg ik het gevoel alsof ik net uit de woestijn ben komen wandelen. Ik heb dan een heel droog en trekkerig gevoel.

Oplossing: water is echt belangrijk voor alles! Ik probeer zoveel mogelijk water te drinken hoewel ik absoluut niet van water houd. Als ik opsta is het eerste wat ik doe een halve liter naar binnen werken dan heb ik dat even gehad ;-). Ik heb altijd mijn fles water van Bobble op mijn nachtkastje voor als ik wakker word en dan een klein slokje neem want in de nacht verlies je veel vocht. Nog niet zo lang geleden heb ik een andere fles Bobble gehaald namelijk de Bobble Infuse. Hier kan je ook fruit in doen zo prettig als je niet van water houdt. Mijn Bobble Infuse review zal volgen. Hoe weet je hoeveel je moet drinken? Bekijk mijn blog bericht “Water” waarin een geheugensteuntje staat hoe je erachter komt hoeveel je moet drinken.

Bobble Infuse
Bobble Infuse met rood fruit
5. Over analyseren (stress)

Ik zit vaak te malen en malen en denk na over zaken waar ik eigenlijk niet zoveel over zou moeten nadenken. Als meisje die altijd lol had op school tijdens haar tussenuren in de klas en op het schoolplein en niet aan 30-ers zaken hoefde te denken had ik daar minder last van.

Oplossing: erop uit gaan, frisse neus halen, blijven afspreken met vrienden of vriendinnen, positieve mindset blijven behouden en “gewoon” bepaalde zaken loslaten en accepteren. I know believe me… Dat is niet zo “gewoon” voor veel mensen maar je moet jezelf daarin trainen. Ik heb vaak last van een soort dwangneurose ik moet soms bepaalde zaken af hebben voordat ik aan iets anders begin of aan iets anders wil denken. Niet goed als dat te vaak gebeurd! Maar phieuwww het wordt steeds minder gelukkig ;-).

En toen zag ik een filmpje van deze Amerikaanse dame die richting de 70 gaat en dacht: zo wil ik er ook uitzien als ik richting die leeftijd ga. Zij sport, eet gezond en haar werk is haar passie. Drie belangrijke elementen die zeer belangrijk zijn in het leven.

Deze dame heet Babette Davis en woont in Inglewood, California. Ze heeft een vegan soulfood restaurant genaamd Stuff I Eat. Gek genoeg zijn de meeste bezoekers van haar restaurant niet vegan.

Een beetje te ver voor een snelle hap maar mocht je die kant op gaan. Zeker de moeite waard om een hapje te eten toch.

En… Waar kampen jullie 30-ers mee?

Bloglovin'

Processed with Moldiv

2 gedachten over “In the 30 heading 40 (5 zaken waar ik tegenaan loop)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s