6 Tips om perfect veganistisch te eten in het buitenland

6 Tips om perfect veganistisch te eten in het buitenland

Het is weer zover, je vakantieperiode is aangebroken. Als vegan zul je waarschijnlijk gaan nadenken hoe jij je dagelijkse eetpatroon zult invullen mocht je naar het buitenland gaan.

No worries. Het is simpeler dan je denkt. In dit artikel geef ik je 6 tips voor een perfecte veganistische levensstijl in het buitenland. In dit artikel neem ik Spanje grotendeels als voorbeeld. 

1. Een appartement of Airbnb-tje

Het fijne van een appartement of Airbnb is dat je kan kiezen voor een eigen keuken. Op die manier kan je zelf koken en kan jij je ook een beetje in het buitenland op een fijne manier thuis voelen.

2. Social media als onderzoeksbron

Hashtag #veganfood… en de naam van de stad.

Tegenwoordig kom je veel opties tegen op Instagram. Zo zocht ik op #veganfoodmadrid en kwam ik erachter dat Delish Vegan Doughnuts maar 6 minuten van mijn appartement lag! Of wat dacht je van La Tia Carlota Vegan Gastrobar?

3. Indiaas en Oosters

Bepaalde keukens zijn enorm vertegenwoordigd in het buitenland zoals de Indiase en Oosterse keuken. Dat komt goed uit want deze keukens zijn niet alleen enorm smaakvol maar hebben ook nog eens veel veganistische opties. Mijn Indiase maaltijd hier in Alicante was enorm lekker!

Vegan food

4. De supermarkt met veel veganistische en biologische opties

Bekijk van te voren waar je terecht kan voor veganistische producten. Door heel Spanje heb je een supermarkt in het warenhuis El Corte Inglés. Ik ben groot fan! Deze supermarkt heeft veel biologische veganistische opties. Ik kocht bijvoorbeeld een biologische superfruit poeder voor mijn yoghurtontbijt. Je hebt maar een klein beetje nodig, dat is zo handig van superfood. Ik had dus nog genoeg over aan het einde van de vakantie en ging deze mee naar Nederland.

Superfruit

5. Dierlijke gerechten veganizen

Gerechten kunnen horecagelegenheden steeds vaker veganistisch klaarmaken maar je moet wel van te voren even uitzoeken hoe je dat aangeeft mocht je niet dezelfde taal spreken. Wijs aan op de menukaart wat je wil en vraag in de taal van het land waar je bent dat je het gerecht graag wil hebben zonder: vis, vlees, ei… helemaal plantaardig. Sla de zin bijvoorbeeld op in je mobiel zodat je het niet vergeet en dit ook weer bij je volgende eetgelegenheid kan doen ;-).

Op deze manier heb ik in Alicante makkelijk een lunch gescoord die op de kaart totaal niet veganistisch was.

6. Internationale horecatenten

Wat je ook vindt van commercie, in het buitenland zul je vaak ook gewoon willen genieten zonder er al te veel over na te denken, hoe commercieel een horecatent wel niet is. Ken je Wok To Walk in Nederland? Deze tent is ook in Madrid. Of even een lekker broodje met een kop koffie on the way? Dat kan ook makkelijk veganistisch bij Starbucks Coffee.

Starbucks Coffee

Welke tips heb jij om veganistisch te eten in het buitenland? Laat ze hier weten!

vegan blogger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s