5 Niet-westerse eetgelegenheden waar je goed veganistisch kan eten in Amsterdam

5 Niet-westerse eetgelegenheden waar je goed veganistisch kan eten in Amsterdam

Er komen steeds meer veganistische eetgelegenheden of plekken met veganistische opties in Amsterdam. Dit is uiteraard all good. Vaak zijn deze plekken georienteerd op westerse gerechten. Waar kan je naartoe als je even niet-westers wil eten met goede porties? In dit artikel geef ik jou mijn top 5 niet-westerse food joints met veganistisch eten.

Mooshka

I love Mooshka! Deze eetgelegenheid is 100% vegan, veel biologische opties en gelegen in Amsterdam zuid. Bij Mooshka kan je terecht voor vegan burgers tot Injera, Ethiopische licht gefermenteerde platbrood. Ook kan je hier terecht voor vegan gebak en junkfood.

Injera
Injera

 

TerraZen Centre

Ben je in het centrum van Amsterdam en zou je graag iets anders willen eten dan junkfood? Ik heb de perfecte plek voor je. In een steegje aan de Nieuwezijds voorburgwal heb je TerraZen Centre en echt! Zo de moeite waard want deze tent is een combinatie van Caribische en Japans eten. Heb je trek een een heerlijke Jamaicaanse kerrie? Go for it! Of toch sushi? Het kan allemaal.

Er worden ook maaltijden gecombineerd met een mix van Caribisch en Japans en ALLES is 100% vegan.

Jamaicaanse kerrie
Jamaicaanse curry

 

Wagamama

Wagamama wie kent het niet. Wagamama is nu zo fijn omdat zij nu ook een veganistische menukaart hebben. Je vraagt gewoon naar de veganistische kaart en dan hoef je niet meer tussen die gerechten door te kijken wat vegan is. Handig!

Wagamama
Kare Burosu Ramen

 

The Pombar

Pom. Een traditioneel Surinaams- Joodse lekkernij dat vaak bereid wordt voor feesten. Een gerecht waar ik persoonlijk enorm gek op ben maar helaas niet meer kon eten tenzij mama of zuslief het maakte. Zij waren bereid om dit nog wel eens te veganizen. Toen was daar ineens The Pombar, vlakbij het Mercatorplein in Amsterdam west. Zij verkopen vegan pom en dan ook gemaakt volgens het recept zoals een Surinaamse oma of mama het maakt. Verder verkopen ze ook niet alleen de standaard bekende Surinaamse gerechten zoals roti, bami en saoto soep, maar ook traditionele gerechten die je vaak niet in Surinaamse toko’s ziet.

En dit moet ik erbij melden… Ze hebben ook bitterballen met vegan pom vulling! Samen met medevlogger Marlene, die vlees eet heb ik een vlog gemaakt over The Pombar. Het kan in de Surinaamse gemeenschap nogal omstreden zijn om te sjoemelen met traditionele Surinaamse gerechten vandaar dat veel Surinamers bijvoorbeeld geen roti halen in de supermarkt. Dit zal voor vele kaasboeren ook het geval zijn als je komt aankakken met veganistische kaas. Ik wilde weten wat een Surinaamse die vlees eet van deze pom uit The Pombar vindt. Check deze video om erachter te komen.

 

Pho 91

Van Surinaams naar Vietnamees, Pho 91. Als je van pho houdt en je wilt een veganistische versie dan moet je bij Pho 91 zijn, gelegen aan de Albert Cuypstraat in Amsterdam zuid en de Kinkerstraat in Amsterdam west. De vegetarische pho chay die in veel Vietnamese eettenten vegetarisch is (het water getrokken uit kippebouillon) is de pho chay bij Pho 91 vegan. Ook kun je er uiteraard terecht voor de heerlijke goi cuon chay, die ook wel onder de naam summer rolls op een menukaart staan.

Vegan pho
Pho Chay

 

Dit waren mijn plekken waar je goed niet-westers kan eten in Amsterdam. Heb jij nog andere niet-westerse plekken? Misschien in jouw stad? Laat het beneden weten!

 

vegan blogger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s